Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/tp
STA/tp
10.08.2014 16:39:26
Deli članek:

Za konec še peto mesto

Veslaška zveza Slovenije

V Hamburgu se je danes končalo mladinsko svetovno prvenstvo v veslanju, na katerem so največji slovenski uspeh s petim mestom zabeležili Aleš Jalen, Kristjan Markovc, Žiga Zarič in Vid Pugelj. Zmagali so Nemci pred Britanci in Novozelandci.

Z drugim mestom v polfinalu in skupno tretjim časom so se Slovenci danes podali v boj za odličje. V močnem nasprotnem vetru pa se nato niso najbolje znašli, bili v boju za četrto mesto, za bronom pa so zaostali kar sedem sekund. Tekmo je oviral tudi bočni veter, v katerm so imele prednost proge 1, 2 in 3, Slovenija pa je imela progo štiri. Že v soboto sta nastope sklenila oba skifista. Miha Aljančič (VK Bled) je bil peti v C finalu in zasedel skupno 17. mesto, Andreja Kekič pa je bila druga v E finalu, kar ji prinaša skupno 26. mesto.


SMOLA PRI ŽREBU
"Dvojni četverec je korektno oddirkal vse tekme na prvenstvu. V velikem finalu se več žal ni dalo narediti, imeli smo smolo pri žrebu proge napram Novi Zelandiji. Do 1.000 metrov je še šlo, tam pa se dejansko pokazale razlike med progami. Škoda, da je veter povsem pokvaril finalni dan prvenstva. V normalnih razmerah je bil naš čoln realno v medaljah. Aljančič je zelo dobro nastopil v malem polfinalu in izločil nevarnega Čeha, tako da je njegovo uvrstitev v C finale pohvale vredna. Tudi Kekičeva je v E finalu nastopila dobro in premagala Avstrijko, ki je ni skozi celotno sezono," je prvenstvo ocenil trener Dušan Jurše.