Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/vu
STA/vu
10.08.2014 10:40:00
Deli članek:

Za konec 21. mesto na 500 metrov

Arsen Perić

Zadnji dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Rusiji je kajakaš Jošt Zakrajšek nastopil še na 500-metrski razdalji. Veslal je v finalu C, kjer je zasedel tretje mesto, v skupni razvrstitvi na tej razdalji pa je prvenstvo končal na 21. mestu.

Zakrajšek je nastope na SP v Moskvi sklenil s startom v finalu C na 500 metrov. Vanj se je uvrstil po tem, ko je v petkovem polfinalnem nastopu uvidel, da se ne bo mogel boriti za najvišja mesta in v drugi polovici proge popustil ter tako hranil moči za sobotna nastopa v finalu B na 1000 metrov in tekmi na 5000 metrov.

V zadnjem nastopu v moskovskem kajakaškem centru je zaostal za Ukrajincem Vitalijem Curkanom in Latvijcem Martinsom Veispalsom ter si s tretjim mestom v finalu C priveslal skupno 21. mesto.

Zakrajšek je v finalu C postavil boljši čas kot devetouvrščeni tekmovalec finala A Avstralec Kenny Wallace. Naslov prvaka si je priveslal Danec Rene Holten Poulsen, drugi je bil Madžar Bence Dombvari, tretji pa Španec Marcus Cooper Walz.

"To svetovno prvenstvo ni bilo ravno po mojih pričakovanjih. Delno pa sem vseeno zadovoljen. S polfinalnim nastopom na 1000 metrov sem navsezadnje lahko zadovoljen. Imel sem zelo težko skupino, iz katere sta v A finale vodili prvi dve mesti. Ti dve mesti sta si na koncu priveslala tekmovalca, ki sta v A finalu zasedla prvo in četrto mesto," je oceno nastopov podal Zakrajšek in nadaljeval: "Od evropskega prvenstva sem treniral v Bohinju in v tem zelo kratkem času še napredoval. Žal ne dovolj za kakšno vidnejšo uvrstitev. Sem pa uspel realizirati čase s treningov. Doseženi časi niso bili slabi, vendar je konkurenca letos tako strnjena in velika, da te vsaka sekunda potisne po lestvici močno navzdol."

Sprinterska sezona še ni povsem končana, saj prihodnji konec tedna sledi še državno prvenstvo na Ptuju.