Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bu
bu
09.08.2014 22:23:17
Deli članek:

Marquez upa, da ne bo deževalo

Reuters

Španski motociklistični zvezdnik Marc Marquez je dobil kvalifikacije pred nedeljsko VN Indianapolisa.

Član tovarniške ekipe Honde je pridirkal do osmega najboljšega startnega položaja v sezoni, v nedeljo je tako znova glavni favorit za zmago, že deseto zaporedno.

Za njim sta končala Italijan Andrea Dovizioso z Ducatijem na drugem mestu in rojak Jorge Lorenzo z Yamaho na tretjem mestu. Znova je dobro nastopil Španec Aleix Espargaro, bil je četrti, tik pred večkratnim svetovnim prvakom Italijanom Valentinom Rossijem, drugim članom Yamahe.

"Zadovoljen sem, ker bom startal s prvega mesta, saj je dober start po poletnem premoru zelo pomemben. Uspelo nam je odlično zadeti nastavitve, malo so durgačne od tistih na lanski dirki, zdaj potrebuješ več hitrosti v zavojih. Imamo dober ritem in zelo dobro se počutim. Upam, da na dirki ne bo deževalo," je svoje želje sporočil aktualni svetovni prvak.

Veliko slabše volje je bil Marquezov moštveni kolega Dani Pedrosa, ki je kvalifikacije končal na osmem mestu. "Nikakor nisem mogel popraviti časa z drugo gumo, trikrat sem poskusil pa ni šlo. Razlike so majhne in na našo žalost smo imeli zelo slabe kvalifikacije. Čez noč bomo z ekipo delali in jutri skušali najti pravo hitrost in dober oprijem," je bil nezadovoljen Španec.

"Sem kar zadovoljen, lahko bi bilo tudi malo bolje, še posebej, ker mi je šlo popoldan tako dobro. Peto mesto ni slabo, normalno je, da bi bilo bolje, če bi startal iz prve vrste. Imamo dobro hitrost in tudi nastavitve smo izboljšali. Odločilnega pomena na dirki bo izbira zadnje gume. Na novi površini so se razmere spreminjale na vsakem treningu. Kot kaže zdaj, bo mehkejša guma boljša, čeprav je še včeraj kazalo, da je neuporabna," je po kvalifikacijah povedal Rossi.

Vrstni red kvalifikacij: 1. Marquez (Špa/Honda), 2. Dovizioso (Ita/Ducati), 3. Lorenzo (Špa/Yamaha), 4. A. Espargaro (Špa/Forward Yamaha), 5. Rossi (Ita/Yamaha), 6. P. Espargaro (Špa/Yamaha Tech 3), 7. Iannone (Ita/Pramac Racing), 8. Pedrosa (Špa/Honda), 9. Smith (VBr/Yamaha Tech 3), 10. Bradl (Nem/LCR Honda)