dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

darko-horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

dan drzavnosti proslava 2024 pl Reporter.si

To je bil gotovo hud udarec za Milana Kučana ...

slovenija anglija pm Ekipa24.si

Nam zavidajo? Hrvati že na dopustu, tako pa ...

jožef m Njena.si

Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa ...

navijači slovenija pm Ekipa24.si

Slo-ve-ni-ja! Na tisoče navijačev se je ...

ou
ou
0 05.06.2024 13:36:12

Uspešno zaključen Coca Cola Cup v Škofji Loki v sodelovanju z nogometnim turnirjem Jan Oblak

Uspešno zaključen Coca Cola Cup v sklopu Plazma Športnih iger mladih v Škofji Loki, ki je potekal v sodelovanju z nogometnim turnirjem Jan Oblak.

Dolgoletna tradicija tega dogodka, ki združuje mlade nogometaše in nogometašice ter jim omogoča nepozabne trenutke v izjemnem športnem ozračju, se je nadaljevala tudi letos. Prvi vikend junija smo gostili nadarjene mlade nogometaše in nogometašice iz Slovenije in tujine, ki so se pomerili na Coca Cola Cupu, ki je del Plazma Športnih iger mladih v Sloveniji, Hrvaškem, Bosni in Hercegovini ter Srbiji.

Škofja Loka, mesto z bogato nogometno tradicijo, je bila odlična gostiteljica dogodka, saj je dala številne nogometaše, ki so zasloveli tako doma kot v tujini. Med njimi izstopa ime Jana Oblaka, najdražjega slovenskega nogometaša vseh časov, ki je svojo pot začel prav na istem igrišču, kjer je potekal turnir Coca Cola Cup.

Osnovni cilj Plazma Športnih iger mladih je omogočiti druženje, medsebojno spoznavanje vrstnikov iz različnih krajev, držav in nogometnih okolij ter zagotoviti čim več tekem vsem udeležencem ob obilici zabave. Skozi celoten turnir smo skrbeli za dobro voljo z organiziranim vodenjem programa, spremljanjem rezultatov in organizacijo nagradnih iger za vse prisotne.

“Glede na to, da si vsako leto skupaj z vami postavimo visoke organizacijske standarde, se bomo tudi letos potrudili z organizacijo dogodka na visokem nivoju. Osnovni cilj našega turnirja je druženje, medsebojno spoznavanje vrstnikov iz različnih krajev, držav in nogometnih okolij, hkrati omogočiti čimveč tekem vsem udelžencem ter ponuditi obilico zabave ob igranju nogometa. Ob tem moramo poudariti, da skozi celoten turnir skrbimo za dobro voljo z organiziranim vodenjem programa, spremljanja rezultatov in organizacijo nagradnih igre za vse prisotne. Na našem turnirju letos prvič sodelujemo z Športne igre mladih Slovenije. Eden izmed ambasadorjev iger je tudi legendarni nogometaš Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, ki se je tako pridružil ugledni druščini, med katerimi so tudi Aleksander Čeferin, Luka Modrić, Nemanja Vidić itd,” je povedal Roman Jemec, predsednik NK Škofja Loka.

“Skozi Plazma športne igre mladih in tekmovanj na turnirju Jana Oblaka ne promoviramo le telesne aktivnosti, ampak tudi vrednote kot so fair play, ekipni duh, inkluzivnost in medsebojno spoštovanje. Naš skupni cilj je, da skozi šport kot univerzalni jezik združujemo, učimo in skupaj rastemo, širimo vrednote zdravja in skupnosti, ter gradimo svet, v katerem se vsak otrok lahko svobodno in srečno giblje in razvija,” je povedal Sandi Hirkić koordinator nogometne šole NK Škofja Loka.



Letošnjega dogodka se je udeležilo več kot 200 ekip in 2000 otrok, čeprav je prvi del turnirja v petek, 31. 5. 2024, odpadel zaradi slabih vremenskih razmer za otroke U7 in U8.

Zmagovalne ekipe v posameznih kategorijah so bile:
● U9: NK Domžale rumeni
● U10: ŠF Mladost Laktaši
● U11: NK Krka
● U12: NK Triglav beli

Finalni turnir Coca Cola Cup bo potekal 18. 6. 2024, v Ljubljani, na igriščih ND Slovan. Več informacij naznanimo kmalu na naši spletni strani www.sportneigremladih.com

Galerija
Značke: šport, mladi, turnir

Članki iz rubrike