stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 26.09.2023 20:18:32

ACH Volley z najvišjimi cilji v novo sezono

Luka Vovk
Slovenski odbojkarski prvak ACH Volley je v Ljubljani predstavil načrte za novo sezono ter predstavil igralce in cilje. Ti so, kot so na novinarski konferenci poudarili v ljubljanski ekipi, kljub spremenjeni ekipi najvišji.

Ljubljančani, tudi pokalni prvaki, so se z izjemo slovenskih reprezentantov Janija Kovačiča in Danijela Koncilje, ki se bosta v prihodnjih dneh s slovensko moško izbrano vrsto borila za vozovnico na olimpijske igre, zbrali ob Ljubljanici.

Kot so pojasnili v klubu, ekipa v novo sezono vstopa prevetrena ter pomlajena. Ljubljansko zasedbo je zapustilo pet, pridružilo pa se ji je prav tako pet odbojkarjev. Strokovni štab je ostal v celoti nespremenjen.

"ACH Volley Ljubljana je ekipa, ki v vsako sezono vstopa z najvišjimi cilji in tudi letos kljub pomladitvi ekipe ni nič drugače. Finančno poslovanje kluba je stabilno, proračun za naslednjo sezono pa je malce manj kot milijon evrov," je uvodoma dejal predsednik kluba Rasto Oderlap. Dodal je, da je pred strokovnim štabom in igralci težko delo, a da jim zaupajo, da jim bo uspelo, kar so si začrtali.



Kadrovanja in strukture ekipe se je dotaknil tudi športni direktor Aleš Jerala, ki je zadovoljen, da jim je v sredino uspelo pripeljati tri mladinske reprezentante, ki bodo sestavljali ogrodje slovenske članske reprezentance čez nekaj let. "Do neke mere spremljamo kadrovanje ostalih ekip v prvenstvu, vendar se bolj ali manj osredotočamo nase."

Trener Ljubljančanov Radovan Gačič je strnil misli dosedanjega dela priprav, dejal, da je v klubih, kot je ACH Volley Ljubljana, vsako pripravljalno obdobje skoraj nemogoče pričakovati, da bodo prisotni vsi člani ekipe, "saj je moštvo sestavljeno iz reprezentantov, ki imajo v avgustu in septembru reprezentančne obveznosti". "Nič drugače ni tudi v letošnjem pripravljalnem obdobju, vendar se moramo situaciji prilagoditi in izvleči kar se da največ," je dodal.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana bodo prvo uradno tekmo v novi sezoni Sportklub prve odbojkarske lige odigrali 7. oktobra v domačem Tivoliju proti ekipi Alpacem Kanal, potem pa se bodo v popolni postavi odpravili na pripravljalni turnir na Poljsko.

Značke: odbojka, ach-volley

Članki iz rubrike