pes-luna-drevo-zajem-slike Svet24.si

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

alkohol Svet24.si

Indijec z 2,9 promila alkohola v krvi razgrajal v ...

Govedo na kmetiji v Krškem Necenzurirano

Kdo je kmet iz Veniš? Paznik na Dobu, kjer je bil...

jansa logar pl Reporter.si

Ali Logar zapušča SDS zaradi Janše ali zaradi ...

cristiano ronaldo 23 pm Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo do izrednega jubileja, ob tem pa...

mateja-šereg 1 Njena.si

Mateja po Kmetiji: Ponosna sem nase

ana marija markovic Ekipa24.si

Hrvatici, najlepši nogometašici na svetu, srce ...

STA
STA
0 25.09.2023 16:01:20

Jasmina in Boštjan Maček 11. na EP v Osijeku

Niko Časar/Vestnik
Jasmina in Boštjan Maček sta na evropskem prvenstvu v Osijeku zasedla enajsto mesto na mešani ekipni tekmi v trapu. Enainpetdesetletni strelec iz Prekmurja je zadel 74 od 75 letečih tarč, njegova osem let mlajša sestra pa je bila manj natančna. V treh serijah je zadela 66 glinastih golobov, skupnih 140 zadetkov pa jim je prineslo 11. mesto.

Družinsko navezo iz Prekmurja sta do tekme za odličja ločila le dva zadetka, kar zgovorno priča o izenačenosti v tej olimpijski strelski disciplini. V kvalifikacijskem delu je bila najboljša slovaška naveza Zuzana Rehak Štefečekova/Erik Varga, ki je zadela 144 letečih tarč. Slovaka se bosta za zlato kolajno pomerila z italijansko kombinacijo Jessica Rossi/Massimo Fabbrizi, tekma za bronasto odličje pa bo povsem britanska. Para sta Lucy Charlotte Hall/Nathan Hales - Ellie Seward/Aaron Heading.

V soboto in nedeljo je bila v slavonski prestolnici posamična tekma, na njej pa se je najbolj izkazal Matjaž Lepen. Enaintridesetletni Korošec je v olimpijskem trapu zadel 122 od 125 možnih letečih tarč, v konkurenci 104 strelcev je zasedel šesto mesto.Lepen je na strelišču Pampas nastopil v točkovanju na lestvici Mednarodne strelske zveze (ISSF), tako da njegov izid ni štel v končno razvrstitev. Poleg strelca s Prevalj so nastopili še štirje Slovenci in ena Slovenka. Denis Vatovec (120) je zasedel 20., Žan Šfiligoj (117) 47., Boštjan Maček (116) 55., Tomaž Blazinšek (115) pa 59. mesto. Edina slovenska predstavnica v članski konkurenci Jasmina Maček (109) je osvojila 24. mesto.

V torek bo na sporedu še moška ekipna tekma, slovenske barve bodo zastopali Vatovec, Lepen in Blazinšek.

Značke: strelstvo, ep

Članki iz rubrike