Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 14.03.2023 14:14:48

Darko Jorgić v Singapurju uspešen tudi v drugem krogu

Profimedia
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na enem najmočnejših turnirjev v sezoni v Singapurju v drugem krogu s 3:0 (8, 9, 4) premagal Nemca Kiliana Orta, 58. na svetovni lestvici. Jorgić, deseti nosilec, se bo v tretjem krogu, v osmini finala, pomeril z Brazilcem Hugom Calderanom, petim igralcem s februarske svetovne lestvice.

Šestindvajsetletni tekmovalec iz Ria de Janeira je s 3:1 ugnal Japonca Yukiya Uda. Calderano je bil pred letom dni že tretji na svetu in je najboljši namiznoteniški igralec iz Amerik doslej. Brazilec je novembra predlani Jorgića izločil v osmini finala na svetovnem prvenstvu v Houstonu v ZDA, slavil je s 4:1. V prvem krogu turnirja v Singapurju je Hrastničan zanesljivo s 3:1 izločil Hrvata Andreja Gaćino, 25. igralca svetovne lestvice.
Jorgić je v današnjih dopoldanskih urah po lokalnem času izpadel med dvojicami skupaj s Švedom Trulsom Möregardhom. V drugem krogu je bila boljša južnokorejska naveza Woojin Jang/Jonghoon Lim, ki je slavila s 3:2 (-5, 8, 5, -5, 3). Jorgić in Möregardh sta v prvem krogu ugnala Slovaka Lubomirja Pišteja in Francoza Emmanuela Lebessonua s 3:1.
Na turnirju, ki se je začel v soboto in bo trajal do nedelje, nastopajo vsi najboljši na svetu. Merijo se za 2000 točk za svetovno lestvico in skupni denarni sklad, ki znaša dva milijona dolarjev.

Značke: namizni tenis, sta

Članki iz rubrike