nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

(pk)
(pk)
0 31.01.2023 12:47:39

Papež podpredsednik AZS

Dušan Papež
PETER KASTELIC/AZS
Upravni odbor Atletske zveze Slovenije je Dušana Papeža soglasno izvolil za podpredsednika zveze, potrdili so tudi, da bodo izvedli vsa predvidena državna prvenstva. Nekatera bodo potekala v Zagrebu, ker se je zrušila streha centra v Češči vasi pri Novem mestu, kjer je edina pokrita krožna 200-metrska steza v državi.

Papež, predsednik Združenja za gorske teke pri AZS, je bil že do zdaj član upravnega odbora, zdaj pa zaseda mesto podpredsednika. Papež se je v preteklosti izkazal predvsem kot odličen organizator velikih tekmovanj v gorskih tekih. V Kamniku sta pod njegovim vodstvom potekali svetovno prvenstvo leta 2010 in evropsko prvenstvo leta 2017, njegov cilj pa je, da bi v naslednjih letih evropsko prvenstvo v gorski in trail tekih, kar je po novem večdnevni dogodek, ponovno gostila Slovenija.

Nesreča v Češči vasi je AZS prisilila, da bo morala najti nove možnosti za organizacijo prvenstvenih tekmovanj, ki bi jih moral gostiti Olimpijski center Novo mesto. Streha centra namreč do konca dvoranske sezone zagotovo ne bo popravljena. "Nobenega tekmovanja ne bomo odpovedali, bomo pa prilagodili tekmovalni spored. DP za člane bomo pripravili v Zagrebu 18. in 19. februarja, v sklopu hrvaškega prvenstva. Nekatere tehnične discipline bomo morali izpeljati v slovenski dvorani, najverjetneje v Celju," je povedal direktor AZS Nejc Jeraša, ki so ga imenovali za člana strokovnega sveta vlade za šport.

Prvenstvo Slovenije za starejše mladince in mladinke bo prav tako potekalo v Zagrebu, 5. februarja. Isti dan se bodo v Zagrebu izvedle tudi nekatere discipline Prvenstva Slovenije za pionirje in pionirke U-16 (300 m, 1000 m, 4 x 200 m in krogla). Ostale discipline se bodo izvedle v Ljubljani ali Celju 12. februarja, kot je bilo tudi prvotno načrtovano. Mnogoboj za vse starostne kategorije razen U-12 in U-14, ki bodo tekmovale v Slovenski Bistrici, bo organiziran 25. in 26. februarja v sklopu prvenstva Hrvaške v mnogobojih v Zagrebu.

UO AZS je sprejel tudi, da bo AZS podprla Gregorja Benčino, nekdanjega predsednika zveze, za kandidata za izvršni odbor Evropske atletike (EA). Letos bodo morali v zvezi zaradi zahtev EA posodobiti etični kodeks in disciplinski pravilnik v skladu s pravili te mednarodne zveze.

Manjša skupina, ki je bila imenovana, bo pripravila program za otroško atletiko in spremenila tekmovalni programa za prvenstva do 16 let. Med drugim razmišljajo, da bi popestrili in pripravili primernejši program, med drugim bi bilo lahko več mnogobojev ali kakšne druge discipline, kot so bile do zdaj na programu. 

Članki iz rubrike