Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 01.12.2022 14:01:14

Živa Dvoršak v finalu predsedniškega pokala

Profimedia
Najboljša slovenska strelka zadnjih letih Živa Dvoršak se je z osmim mestom uvrstila v finale zaključnega tekmovanja svetovnega pokala v Kairu z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 m, je sporočila Strelska zveza Slovenije. Finale bo v soboto ob 13.30 po slovenskem času.

Na predsedniškem pokalu v Egiptu sicer nastopajo le najboljši strelci te sezone. Živa Dvoršak je v svoji disciplini zasedla osmo mesto s 587 krogi, s čimer je za las ujela finale. Devetouvrščena Italijanka Barbara Gambaro je zaostala za en krog, na vrhu razpredelnice pa je končala Norvežanka Jenny Stene (595). Sledili sta Nemki Lisa Müller (593) in Anna Janssen (592).

Ljubljančanka je tekmovanje odlično začela in bila vodilna po prvi seriji kleče. V drugi seriji strelov je imela nekaj težav leže in zdrsnila v sredino dvanajstih najboljših strelk po lestvici Mednarodne strelske zveze (ISSF).

Tam je ostala tudi po dobrem nastopu v ležečem položaju. Po prvi seriji stoje je za nekaj mest napredovala, potem pa imela nekaj težav ob zaključku druge serije zaradi spremembe vetra.



V finalu se bo kljub temu borila za tako imenovano zlato tarčo, ki jo v vsaki od 12 disciplin iz rok predsednika ISSF prejmejo najboljši strelci in strelke.

Hkrati je slovenska krovna zveza v izjavi za javnost sporočila, da je bil na sredinem volilnem kongresu ISSF za novega predsednika izvoljen Italijan Luciano Rossi.

Slovenskemu kandidatu Robertu Ferenčaku pa ni uspela izvolitev za predsednika komiteja ISSF za pištolo. Med štirimi kandidati se je uvrstil v drugi krog volitev, kjer ga je premagal Gerardo Trotta iz Venezuele. Kljub temu slovenska zveza pričakuje njegovo izvolitev med člane komiteja ISSF za pištolo.

Članki iz rubrike