stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

(sm)
(sm)
0 30.11.2022 11:29:13

Slavnostni zaključek izjemnega leta

Slovenska ženska ekipa na EP v Ljubljani
BZS
Leto 2022 bo v analih Balinarske zveze Slovenije zapisano z zlatimi črkami, saj so slovenski balinarke in balinarji na svetovnih in evropskih prvenstvih ter sredozemskih igrah osvojili kar 18 kolajn. Dan slovenskega balinanja bodo slavnostno zaznamovali na nedeljski prireditvi v Novi Gorici, kjer bomo dobili tudi nova članska državna prvaka v hitrostnem in natančnem zbijanju.

Danes slovensko balinanje praznuje svoj praznik v spomin na obletnico smrti dolgoletnega predsednika Balinarske zveze Slovenije Jožeta Rebca, ki je med najzaslužnejšimi, da je Slovenija že več desetletij balinarska velesila. V skladu s tradicijo bo tudi letos organiziran Dan slovenskega balinanja, ki ga bo v nedeljo gostila Nova Gorica, kjer bodo na sporedu tako zanimivi tekmovalni boji kot slavnostni dogodki, za piko na i pa bo v okolici potekala še tridnevna Šola balinanja.

V Novi Gorici vsi najboljši

Goriška bo konec tedna središče slovenskega balinanja, saj bo gostila niz zanimivih dogodkov. Že v petek se bo v Ajdovščini in okolici na tridnevni Šoli balinanja zbralo več kot 30 mladih balinark in balinarjev, ki se bodo do nedeljskega popoldneva v organizaciji Komisije za mladino BZS in Območne balinarske zveze Nova Gorica na ajdovskih baliniščih učili skrivnosti te atraktivne igre, v prostem času pa bodo kurili odvečno energijo v ajdovskem bazenu in ostalih športnih objektih.

Osrednje prizorišče praznovanja Dneva slovenskega balinanja bo balinarska dvorana v Športnem parku Nova Gorica. Tekmovalni del programa se bo s kvalifikacijami moškega članskega državnega prvenstva v hitrostnem in natančnem zbijanju začel v dopoldanskih urah. Glede na to, da so na seznamu prijavljenih imena, kot so aktualni in nekdanji svetovni prvaki ter svetovni rekorderji Gašper Povh, Anže Petrič, Martin Zdauc, Marko Švara, Dejan Tonejc, Erik Čeh, Jure Kozjek in številni drugi, gre pričakovati izjemno kakovostne boje že v prvem delu tekmovanja.

Osmerica najboljših v obeh disciplinah bo ob 14. uri začela izločilne boje za kolajne, v katerih bodo krogle zagotovo »pokale na polno«, vrhunec pa bodo finalni boji najboljše četverice z začetkom okrog 16. ure.

Priznanja za najboljše

Še pred finalnimi boji bo na sporedu podelitev priznanj dobitnicam in dobitnikom kolajn s svetovnih in evropskih prvenstev ter sredozemskih iger v letu 2022. Slovenija je letos na največjih mednarodnih tekmovanjih osvojila kar 18 kolajn in bila med najuspešnejšimi državami, za piko na i pa je članska selekcija sredi novembra slavila na svetovnem pokalu v francoskem Saint Vulbasu.

Superligaši ne počivajo

Po sobotnem tretjem krogu super lige je edino moštvo z maksimalnim izkupičkom Agrochem Hrast, ki je slavil v kraškem derbiju proti sežanski Skali. Z zmago v Ljubljani je na drugo mesto skočila Postojna, tretje mesto pa si delijo kar štiri zasedbe, medtem ko na prve točke še čakajo Velenje Premogovnik, Krim in Orlek Oro Met Pivka. Že v soboto bi lahko prišlo do novih sprememb na lestvici, saj bodo od 15. ure dalje na sporedu obračuni 4. kroga z derbijem v Škofji Loki med Trato in Agrochem Hrastom, v Pivki bodo gostovali Velenjčani, Skala bo v Sežani gostila Ilirsko Bistrico, pri koprski Marjetici bo gostoval Krim, v Postojni pa Zabiče.

Pliskovica četrta na evropskem klubskem pokalu

Mladi upi BK Pliskovica so na premierni izvedbi evropskega klubskega pokala U-18 v italijanskem Pont Saint-Martinu osvojili četrto mesto. Naslov evropskih prvakov je osvojil hrvaški Sveti Jakov, drugo mesto je zasedel francoski Val de Drome, tretje pa italijanska zasedba Bassa Valle. 

Galerija

Članki iz rubrike