milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

(ts)
(ts)
0 01.12.2022 11:42:11

Gospod trener

Zoran Kranjc s svojo varovanko Kajo Juvan
TS
Trenerska organizacija Tenis Slovenije je minuli konec tedna organizirala že 27. trenersko konferenco. Tudi letos so sodelovali vrhunski strokovnjaki iz Slovenije in tujine, med drugim je predaval tudi Carl Maes, nekdanji trener Kim Clijsters.

V okviru konference so trenerji tudi letos izbrali tistega, ki je v iztekajočem se letu pustil največji pečat. Za trenerja leta 2022 so za rezultate, ki jih je dosegel s Kajo Juvan, izbrali Zorana Kranjca. Predavanja so bila izjemno zanimiva in poučna, trenerski organizaciji pa je uspelo pripeljati vrhunske predavatelje. Belgijec Carl Maes, ki je eden izmed najbolj izkušenih in spoštovanih trenerjev na turneji WTA, je v nedeljo razkril številne skrivnosti teniške igre. Med drugim je spregovoril o analizi tekme s pomočjo sodobne tehnologije, predstavil je praktične primere treningov igralk na turneji WTA, spregovoril pa je tudi o razlikah med moškim in ženskim tenisom.



Priznanje za dobro delo

V Glasgowu je potekala redna letna skupščina Mednarodne teniške zveze (ITF). V njej ima vse večjo veljavo tudi Slovenija. Upravni odbor ITF in nacionalne zveze 211 držav so prepoznali delo in napredek Tenis Slovenije. Ta je imela pred skupščino tri glasove, zdaj pa se je to število povišalo na pet. S tem ima Tenis Slovenija v višji skupini večjo moč in vpliv na delovanje tenisa v svetu ter dostop do informacij, sestankov, delovnih skupin, komitejev, predsednikov drugih držav, akreditacij za turnirje za grand slam. Večje število glasov pa pomeni tudi možnost večjega števila turnirjev na vseh ravneh (Tennis Europe, ITF, WTT, Seniors). S tem se je Slovenija postavila ob bok velikim teniškim državam, kot so Belgija, Avstrija Poljska in Madžarska. Slovenski teniški delavci bodo imeli z novim položajem tudi boljši dostop do vodij posameznih področij, kot so: pokal BJK in Davisov pokal, razvojni oddelek, trenerska in sodniška organizacija, marketing in komunikacija, direktor ITF in predsednik Tennis Europe.



"Obrestovala sta se štiriletna strategija in razvoj celotne regije, ki je prispevala k prepoznavnosti našega dela na mednarodnem območju. Dobili smo potrditev, da je bilo delo opravljeno zelo dobro in da so ustrezno začrtane poti tudi za prihodnost. Zdaj bo lažje tudi pri lobiranju in financiranju projektov. K temu seveda prispevajo tudi uspehi v Davisovem pokalu in pokalu BJK. Uspešno smo znova organizirali turnir WTA Zavarovalnica Sava Portorož in enajst turnirjev WTT. Ob tem pa so vidni napredki pri delu v naši organizaciji, znatno se je povečal letni promet. Prepoznali so naš napredek pri zagotavljanju finančne stabilnosti. Naši prihodki so zrasli iz 600 tisoč evrov leta 2015 na skoraj dva milijona. V tem obdobju se je povečalo tudi število članov Tenis Slovenije, veliko dela je bilo opravljenega na razvojnih projektih, aktivno sodelujemo v mednarodnih telesih, torej se je očitno izboljšalo delovanje TS na vseh področjih," je o novemu priznanju za slovenski tenis dejal direktor TS Gregor Krušič

Članki iz rubrike