Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

(ts)
(ts)
0 01.12.2022 11:49:10

Portoroški turnir z več kot 11,4 milijona gledalci

Svit Suljić
TS
Turnir WTA 250 Zavarovalnica Sava Portorož 2022 si je prek TV sprejemnikov in digitalnega prenosa ogledalo več kot 11,4 milijona ljudi. Skupno število ur ogledov prek omenjenih platform je bilo 2720 (3,9 milijona gledalcev in 1947 ur ogledov prek TV in 7,6 milijona in 773 ur ogledov prek digitalnega prenosa).

Največji delež k temu so prispevali gledalci iz Italije, in sicer 423,387 gledalca s skupno 64 urami ogledov prek digitalne mreže Super Tennis. Na uradnih družbenih omrežjih in YouTube kanalih je bil 54 objav, ki so vsebovala ključnik s povezavo do dogodka. Objave so prispevale k 6,2 milijona vtisov in več kot 119 tisoč odzivov. Na spletni strani WTATennis.com je bilo med turnirjem 1,2 milijona obiskovalcev in 6,1 milijona ogledov strani. Na družbenih omrežjih sta dve igralki objavili objavo v zvezi z dogodkom, kar je sprožilo odziv več kot 22 tisoč gledalcev s skupno skoraj 342 tisoč ogledi.



U-14: Nika in Patrik

V Celju so se dečki pomerili za turnirsko zmago v kategoriji A. Od nenosilcev so se v četrtfinale prebili Aleksej Mulej (Maja), Aleksander Burmakin (TK CC) in Gil Kita (Max Ljubljana). Nobeden od omenjene trojice v četrtfinalu ni zmogel novega presenečenja, a kljub temu je za njimi odličen turnir. Mulej se je že na svojem prvem U-14 turnirju izkazal s prebojem med najboljših osem, previsoko oviro za Burmakina in Kito pa sta predstavljala Patrik Semenič (Slovan) in Aljaž Štor (CTA). Omenjena sta se pozneje pomerila za turnirsko zmago. Semenič je v polfinalu s 6:4 in 6:2 ugnal Lana Konečnika (Slovenj Gradec), medtem ko je bil Štor boljši od Matije Kozjaka (TK CC). V finalu je bil dvoboj zelo izenačen. Semenič je prvi niz dobil s 6:4, a mu je Štor v drugem nizu odgovoril z enako mero, v odločilnem tretjem nizu pa je bil znova boljši Semenič s 6:3.



Deklice v kategoriji A so loparje vihtele na igriščih TK Olimpija. Izpostaviti velja tekmo prvega kroga med Lano Plesković (TC LJ) in Manco Kunčič (Radovljica) ter obračun drugega kroga med Niko Štor (Ravne) in Evo Grajžl (Krško). Štorova in Pleskovićeva sta po tesni zmagi začeli igrati vse bolje, kar je pripeljalo do tega, da sta se prebili v finale. Več moči ostalo Niki Štor, ki je dvoboj dobila s 6:2 in 6:1.



Igralci v kategoriji B so se med seboj pomerili na igriščih ŠD LTA. Za izjemno napet in izenačen finalni obračun sta poskrbeli Kaja Flere (Trbovlje) in Tinkara Sep (Hoče). Z rezultatom 11:9 v odločilnem tretjem nizu se je do turnirske zmage prebila Fleretova, pri dečkih je Gašper Bukovec (Olimpija) prav tako po treh nizih strl odpor Nejca Cedilnika (Brežice).



Miha in Ana

V Mariboru in Litiji sta se zaključila prva članska turnirja v zimski sezoni 2023. Miha Vetrih (Slovenj Gradec) je zmagal v Mariboru, ko je v finalu premagal Jako Protiča Žaklja (Branik) s 4:6, 7:6 (3) in 6:3. V Litiji je bila najboljša Ana Lanišek (TC Ljubljana), ki je bila v zadnjem dvoboju s 6:3 in 6:3 boljša od Kaje Najzer (TK CC).



Sanjski teden Svita Suljića

Matic Križnik in Svit Suljić sta izjemen teden na mednarodni sceni zaključila na najboljši možen način. Levoroki igralec TK Center Court je prvič posegel po naslovu na turnirju ITF ranga J2, vrhunski dosežek pa je uspel tudi 13-letnemu Suljiću. Osvojil je turnir v družbi igralcev do 18. leta starosti v Savdski Arabiji. Križnik je lani v posamični konkurenci osvojil po en turnir rangov J5, J4 in J3, zdaj je v svojo vitrino dodal še prvi pokal za najboljšega na turnirju ranga J2 v Izraelu. 99. mladinec sveta je na poti do naslova ugnal pet nasprotnikov, ki jim je »zavezal kar štiri kravate«, niti enemu nasprotniku pa v posameznem nizu ni dopustil več kot štiri igre. Izjemen teden je zaključil s prepričljivo zmago v finalu, kjer je s 6:3 in 6:0 ugnal Rusa Grigorija Šebekina.



Suljić pa se je v Savdski Arabiji na turnirju J5 v Džedi razveselil svoje krstne lovorike ITF v posamični konkurenci in dvojicah. Na turnirju so nastopali tudi igralci, ki so bili tudi pet let starejši od Svita, ki je skupno dosegel devet zmag, v posamični konkurenci prav vse brez izgubljenega niza. V finalu je s 6:3 in 6:3 premagal partnerja v dvojicah Nemca Anesa Latifovića, s katerim je v finalu parov premagal egipčansko-indijsko navezo Gobashy/Manikantan s 6:4, 6:1.



Erjavčeva v Valencii

22-letna Veronika Erjavec (WTA 346) je tudi v Valencii (med drugimi so igrale tam tudi Tamara Korpatsch, Kristina Mladenović, Arantxa Rus, Oceane Dodin in Cristina Bucsa) dokazala, da je odlično pripravljena. Na turnirju serije ITF W80+H je dosegla štiri zmage v posamični konkurenci in prišla do četrtfinala, kjer pa jo je premagala Švicarka Ylena In-Albon (WTA 119) s 6:3, 7:5. Veronika je najprej dvakrat zmagala v kvalifikacijah, potem je dve nasprotnici premagala tudi v glavnem delu turnirja. V prvem krogu je bila s 6:3 in 6:3 boljša od Španke Claudie Hoste Ferrer, v drugem pa je pred Slovenko pokleknila 135. igralka sveta, Španka Rebeka Masarova (2:6, 7:6 (3), 6:4). 

Članki iz rubrike