stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 06.10.2022 11:52:22

Igralkam Calcita odlično kaže na Bavarskem

Kranjčani pred drugim dnevom še upajo na nadaljevanje.
psno
V Münchnu se je začel svetovni ekipni pokal za ekipne državne prvake. Med najboljšimi svetovnimi ekipami je tudi kranjski Triglav in dekleta Proteusa iz Postojne.

Pri Postojnčankah je začetek pripadel mladi, komaj 21 letni Amandi Zalar. Žal ji je trema napravila svoje in je imela kar precej praznih metov. Vseeno je iztržila 547 podrtih kegljev. Zato pa je za njo mnogo boljše odigrala, v skladu z izkušnjami, Maša Miklavec, ki se je zaustavila pri 606 podrtih kegljih. Malce manj jih je podrla Maruška Ogrizek (590). To Proteus pelje po prvem dnevu na peto mesto z ne prevelikim zaostankom za četrtim mestom. Morda pa bo druga polovica nadgradila prvo trojko in se jim posreči tudi presenečenje. V vodstvu so zanesljivo Nemke, Victoria Bamberg, pri katerih je sanjski nastop uspel reprezentantki Sini Beisser, ki je podrla kar 694 kegljev, kar je bolje od svetovnega rekorda Hrvatice Maričićeve.



Za Triglav je v uvodu nastopil Franci Velišček, ki je bil zelo razigran. Svoj nastop je zaključil pri odličnih 650 podrtih kegljih. Žal pa nadaljevanje ni bilo takšno, saj je Jure Fleishman pristal na 599 kegljih, medtem ko je Grega Bajželj podrl en kegelj več. Kranjčani na polovici tekmovanja ostajajo v igri za napredovanje, toda naslednja trojka bo morala opraviti delo na najvišjem nivoju. Vodi nemški Zerbst, pri katerih sta prva dva igralca presegla mejo 700 kegljev, Wilkie s 715 podrtimi keglji in Fritzmann z dvema kegljema manj.

Kamničanke četrte po prvem dnevu

Ravno tako v Münchnu se igra evropski pokal, kjer Slovenijo zastopata Konstruktor iz Maribora in dekleta Calcita. Za Kamničanke je prva nastopila izkušena Irena Koprivc, ki se je zelo dobro znašla in po dobri igri pristala na 606 podrtih kegljih. Za njo je nastopila mlada Tia Schatz, ki je vseskozi garala za vsak kegelj in pristala na 555 kegljih. Lidija Pirman je prvi niz zaključila na zelo dobrih 144, kegljih, a se žal poškodovala in morala je vstopiti rezerva Marija Ravnikar. Čeprav neogreta in tudi brez izkušenj je izvlekla 381 kegljev. S 1689 keglji so Kamničanke zdaj četrte in imajo 25 kegljev prednosti pred Čehinjami in še sedem več pred Madžarkami. Zaostanek za Istro iz Poreča je 12, za BBSV Wien pa dvajset kegljev. Priložnost je lepa in morda jo bodo izkoristile.



Žal pa Konstruktorju ne gre po načrtih. Luka Sajko je sicer odigral po svojih zmožnostih in se ustavil na 599 kegljih. Izkušeni Jani Zvezič jih zbral kar trideset manj, mladi Timi Jurančič pa je zmogel le dva keglja več (571). To uvršča Mariborčane šele na deveto mesto. Za četrtim mestom zaostajajo kar 136 kegljev. Tako so praktično že odpisani.

Impol in Postojnčani še v igri za napredovanje

V romunskem Cluju poteka jubilejni, že dvajseti pokal NBC. Tu imamo dve ženski vrsti in dve moški ekipi. Vse ekipe so imele na stezah po štiri svoje predstavnike in zadnji dan bosta za vse nastopila še po dva igralca oziroma igralki.



Pri dekletih so presenetljivo dobro začele igralke Impola, ki imajo sicer kar nekaj težav s poškodbami in boleznimi. Najprej je nastopila Vesna Pečovnik, ki se je zaustavila na okroglih 500 podrtih kegljih. Za njo je vse skupaj popravila Petra Pečovnik, ki je končala pri kar 610 podrtih kegljih. Mlada, komaj 16-letna Aneja Kunčič, pa je v svojem mednarodnem krstu prišla do 528 podrtih kegljev. Kot zadnja pa je odigrala Ksenija Detiček, ki je bila prezadovoljna s 599 podrtimi keglji. Trenutno se Bistričanke virtualno nahajajo na osmem mestu, za četrtim mestom pa zaostajajo približno 40 kegljev. Igralke Pivke so prvi dan zbrale 2203 keglje in za Bistričankami zaostajajo 34 kegljev in štiri mesta. Anja Bašek je končala pri lepih 576 podrtih kegljih, Nataša Radič pa je zbrala sedem kegljev manj. V nadaljevanju je Tina Kresevič zaključila pri le 510, medtem ko je Metka Škoberne podrla 548 kegljev.



Pri fantih so med Slovenci boljši igralci Proteusa, ki so podrli lepih 2448 kegljev in so osmi. Za četrtim mestom sicer zaostajajo 80 kegljev, kar pa je še vedno dosegljivo. Nejc Požun je bil tokrat skromen s 563 keglji. Je pa bil za njim izvrsten Dominik Ogrizek, ki je končal pri zanj rekordnih 667 podrtih kegljih. Tudi Zlatku Pajniču (620) je nastop dobro uspel. Prvič po poškodbi pa je zaigral Žiga Požar, kateremu sta le dva keglja zmanjkala do meje 600. Precej slabše pa je šlo Kamničanom, ki so podrli kar okroglih 100 kegljev manj od Proteusa. Matej Turk je odprl s skromnimi 573 keglji, dvanajst več pa jih je podrl Franci Grubar. Nastop je le uspel Petru Jantolu, ki je končal pri 612 podrtih kegljih. Dan pa se najbolje končal za Štefana Flerina, ki je pristal pri 578 podrtih kegljih.

Galerija

Članki iz rubrike