stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

(sm)
(sm)
0 30.08.2022 11:35:10

Slovenke pripravljene osvojiti Ljubljano

Dobro vzdušje v slovenskem taboru
BZS
Priprave na največji balinarski dogodek v Sloveniji v zadnjih letih so zaključene. Organizatorji so pripravili vse potrebno za začetek evropskega prvenstva v balinanju za ženske Ljubljana 2022, v slovenskem taboru pa so pripravljeni na boj za mesta na zmagovalnem odru.

Z nedeljsko prijateljsko tekmo z moško mladinsko reprezentanco je slovenska ženska izbrana vrsta zaključila glavni del priprav na evropsko prvenstvo, ki ga bo od srede do sobote zvečer gostilo pokrito balinišče BŠK Krim na ljubljanskem Rakovniku. Kakšni so cilji slovenskega kvarteta?

Konkurenčne za kolajne v vseh disciplinah

Najboljše evropske balinarke se bodo za kolajne potegovale v šestih disciplinah. Po besedah selektorja Dejana Korena so Slovenke konkurenčne za mesta na zmagovalnem odru v prav vsaki izmed njih: "Glede na videno v zadnjih dneh, so dekleta v zelo dobri formi. V vseh disciplinah lahko računamo na kolajne, po tiho pa si želim vsaj treh." Za dobro vzdušje je poskrbela zmaga na nedeljski tekmi, v petek zvečer pa je balinarski tabor v Stožicah stiskal pesti za slovenske odbojkarje in občutil športno vročico, ki bo v naslednjih dneh gotovo prisotna tudi na Rakovniku.

Konkurenca bo močna

Najbolj natrpan spored čaka Tadejo Petrič, ki bo nastopila v igri v krog, dvojicah in štafetnem zbijanju. V kateri disciplini bo pot do kolajne najtežja? "Hmmm ... V tem trenutku sploh ne razmišljam o tem. Osredotočena moram biti na vsak nastop posebej. Če bom odigrala tako, kot znam, lahko posežem po najvišjih mestih, a se zavedam, da je v vseh disciplinah konkurenca zelo močna. Cilji so vedno visoki, Tako kondicijsko kot psihološko sem pripravljena vsaj na polfinale."



Spomine na "zlato" Rogaško Slatino, kjer je leta 2011 osvojila naslov evropske prvakinje v natančnem zbijanju, bo v Ljubljani na igrišču v natančnem zbijanju in igri posamezno obujala Ana Pevec: "Rezultati na pripravah so bili dobri, tako da sem lahko optimistična. Dobro sem pripravljena tudi v igri posamezno, tako da se veselim začetka evropskega prvenstva."

Priprave so uspele

Laura Škoberne bo v igri dvojic v navezi s Petričevo poskušala unovčiti izkušnje iz močne francoske lige: "Priprave so bile dolge in naporne. Upam, da bomo izkoristile prednost domačega igrišča in v vseh klasičnih igrah dobro bližale. Konkurenca v igri dvojic je vedno izenačena. Večino tekmic iz najmočnejših reprezentanc dobro poznam in vem, da se bo treba zelo potruditi."



V obeh tekaških disciplinah bo slovenske barve branila Nina Volčina, ki je v nedeljo s Petričevo v štafetnem zbijanju zbrala kar 46 točk, dobro formo pa kaže tudi v hitrostnem zbijanju: "Na evropsko prvenstvo sem se tudi po zaslugi reprezentančnega kondicijskega trenerja Aleša Borčnika dobro pripravila. Ogromno poudarka je bilo na fizični pripravljenosti, tako da se res dobro počutim. Osnovni cilj je preboj v polfinale, nato pa bom razmišljala o bojih za kolajne."

V sredo odprtje in žreb, v četrtek bo šlo zares

Sredin spored bo ob uradnem treningu ponudil žreb predtekmovalnih skupin in večerno slavnostno odprtje, ki se bo ob prisotnosti številnih uglednih gostov začelo ob 19. uri. Četrtek bo postregel s skupinskim delom tekmovanja, v petek bodo na sporedu četrtfinali in polfinali, sobota pa bo prinesla odločitev o evropskih prvakinjah v vseh šestih disciplinah. 

Članki iz rubrike