IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

(ts)
(ts)
0 24.08.2022 11:28:33

Kaja nadaljuje z zbiranjem trofej

Kaja Kadak Ocvirk
TS/SPORTIDA
Mlada slovenska igralka Kaja Kadak Ocvirk (roj. 2008) je na turnirju Tennis Europe na Hrvaškem še enkrat več dokazala, da se odlično znajde tudi v igri dvojic.

V paru z Belorusinjo je prišla do svoje tretje letošnje mednarodne lovorike, prve v starostni kategoriji do 16 let. Julija je bila v dvojicah najboljša na Otočcu (U–14, kategorija 3) in Wailblingnu (U–14, kategorija 2), tokrat se je Kaja izkazala tudi na turnirju U–16 kategorije 3 v Đakovem. V posamični konkurenci je z zahtevno nasprotnico izgubila v drugem krogu, vse do konca pa je šla v dvojicah, kjer je nastopala skupaj z Belorusinjo Aleksandro Bajuščenko. V finalu sta po preobratu z rezultatom 2:6, 6:4 in 10:8 premagali romunsko dvojico Onciulescu/Sagmar. Na Hrvaškem je bil blizu preboja v finale dvojic tudi Lasse Zajc Gajšek, ki je obstal v polfinalu, enaka usoda je na močnem U–16 turnirju v Sarajevu doletela Matica Hribarja. V Belgiji sta se predstavila Katarina Stefanija Mrvar (U–16) in Aleksej Mulej (U–12). Prva je obstala v četrtfinalu, Mulej pa je z dvema zmagama in tesnim porazom za las ostal brez preboja v četrtfinale. V Nemčiji (U–12) sta brez zmage ostala Nika Štor in Jaka Brolih. 



Tenis fest U–14: brat in sestra

V preteklem tednu so igrišča v Portorožu zasedli tudi igralci v starostni kategoriji do 14 let, ki so se merili za turnirsko zmago na Tenis Festu 2022. V posamični konkurenci sta bila najboljša Liam Lugarič in Luisa Fusil, med drugim smo dobili tudi zmagovalca mešanih dvojic. Mešane dvojice so novost na letošnjem Tenis Festu. V kategoriji U–14 je med drugim moči združila bratsko-sestrska naveza Semenič. Patrik in Karolina na turnirju nista le zaigrala, temveč šla vse do konca. Premagala sta vse štiri dvojice, ki so se postavile na nasprotno stran igrišča, nazadnje v finalu dvojico Yaneva/Štor. Rezultat finala je bil 4:1 in 5:4 (3). Tako Aljaž Štor kot tudi Veritsa Yaneva sta nastopila v še enem finalu dvojic. Štor je skupaj s Tayem Klepom v finalu moral priznati premoč dvojici Laubič/Lugarič, medtem ko je Yaneva v paru z Luiso Fusil prišla do turnirske zmage v dekliških dvojicah. V napetem finalu sta igralki z rezultatom 3:6, 6:1 in 10:7 premagali dvojico Marinkovič/Trnkovski. Lugarič je edini igralec, ki se lahko pohvali kar z dvojno krono z letošnjega Tenis Festa. Igralec ŽTK Maribor je bil namreč najboljši tudi v posamični konkurenci, kjer je vse tekmece premagal z 2:0 v nizih. Kot zadnji mu je načrte poskušal prekrižati Patrik Semenič, a neuspešno. Bilo je 6:3 in 6:2 v korist Liama. Blizu dvojnega naslova sta bili tudi Luisa Fusil in Karolina Trnkovski. Igralki sta si nasproti stali v finalu dekliških dvojic, kjer je bila uspešnejša Fusilova, in v posamičnem finalu, kjer je v zaključku dvoboja več dinamita v nogah ostalo Karolini. Ta je finale dobila s 6:3, 4:6 in 6:2.



Zala U–16: Sara in Klas

Po tem, ko so s Tenis Festom 2022 zaključili v starostni kategoriji U–14, smo najboljše posameznike in najboljše dvojice dobili tudi med tekmovalci do 16. leta starosti. V dveh finalih sta nastopila Karolina Trnkovski in Niki Gaber Bole, ki mu je v eni od kategorij uspelo tudi zmagati. Karolina Trnkovski (Luka Koper), ki se je na Tenis Festu izkazala že v kategoriji U–14, kjer je bila najboljša v posamični konkurenci in ob tem nastopila še v finalu dekliških dvojic, je nase opozorila tudi med starejšimi. Znova se je prebila v dva finala, tokrat sicer oba izgubila. V posamični konkurenci je v finalu morala priznati premoč odlični Sari Mihelčič (Centre court), ki na turnirju ni izgubila niti niza. V polfinalu je zanesljivo premagala Lano Milosavljević (Triglav Kranj), v finalu z rezultatom 7:5 in 6:2 še Karolino. Prav Lana in Karolina sta si nasproti stali v finalu dvojic, kjer je bila v paru z Dašo Štusaj (Ravne) uspešnejša Milosavljevićeva. V mešanih dvojicah sta se turnirske zmage razveselila Luisa Fusil in Nikita Gribyakin (oba Hari), pri dečkih sta bila v dvojicah najboljša Niki Gaber Bole (Centre court) in Blaž Šteblaj (Slovan Ljubljana). Gaber Bole je bil do zadnjega v igri tudi za naslov v posamični konkurenci. V drugem krogu je sicer izgubil niz s Timom Strelom (Nova Gorica), da je zmožen poseči po odlični uvrstitvi, je pokazal s polfinalno zmago nad drugim nosilcem Rokom Koblarjem (Medvode). V finalu je dobro začel, dobil prvi niz, a na koncu je prvi nosilec turnirja Klas Gorenšek (Triglav) vendarle upravičil vlogo favorita in rezultat obrnil v svojo korist.



Suljić pustil dober vtis

Slovenski mladi up Svit Suljić se je preizkusil na močnem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Barceloni. Dosegel je štiri zmage, v polfinalu pa začutil bolečino v kolenu. Suljić se je v Barceloni s štirimi zmagami z 2:0 v nizih prebil v polfinale. Tudi v boju za finale je Suljiću dobro kazalo. V prvem nizu je vodil s 5:3 in imel na voljo štiri žogice, da zaključi prvi niz. Nasprotnik iz Francije je vse ubranil, rezultat izenačil na 5:5, pri tem rezultatu pa je Suljić začutil bolečino v kolenu. "Zdaj je že bolje. V trenutku, ko sem padel, sem začutil bolečino v kolenu in nisem se počutil sposobnega nadaljevati," je povedal Svit, ki je tekmo predal še pred koncem 11. igre. Suljić je povedal še, da je zdaj napočil čas za zaslužen dvotedenski počitek. "Potem pa nazaj trdo delati in dosegati nove zmage," je še dodal. 

Značke: tenis, turnirji, mladi

Članki iz rubrike