stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sta
sta
3 23.08.2022 23:17:07

Slovenci so pripravljeni! V Stožicah je orožje položil Iran, toda po treh osvojenih nizih še ni bilo konec ...

alesfevzer.com
Slovenski odbojkarji so v generalki pred petkovim začetkom svetovnega prvenstva v Ljubljani in na Poljskem premagali Iran s 3:0 (20, 25, 28). Že v petek bo šlo v Stožicah zares, ko se bo Slovenija pomerila s Kamerunom.

Slovenci so v pripravah na domače SP v petek ugnali Egipt, nato v soboto na težki tekmi Turke, v generalki za SP pa pred 4000 gledalci v Stožicah še Iran, ki je Slovenijo premagal v ligi narodov. Ob zmagi je pomembno tudi dejstvo, da so slovenski odbojkarji v ključnih trenutkih vseh treh nizov zaigrali zelo zbrano in jih dobili. Enako pomembno je, da so navijači že pokazali, da bodo imeli odbojkarji v Ljubljani tudi močno podporo s tribun.

Vsi trije nizi so bili izredno tesni. Občutno prednost v prvem so si Slovenci priigrali pri vodstvu s 17:12, a so se Iranci z dobrim servisom približali. Niz pa je odločil slovenski blok, odločilen pa je bil prav blok Jana Kozamernika za 25. točko.

Tudi drugi niz je obetal gladko zmago po vodstvu 18:13, a so gostje razliko počasi topili in na 24. točki Sloveniji preprečili, da dobi odločilno točko za niz. Slovenija je za 2:0 potrebovala tri zaključne žoge.

V tretjem nizu je selektor Gheorghe Cretu dal priložnost tudi odbojkarjem, ki sicer igrajo manj. Po izenačeni igri je pri vodstvu gostov s s 23:20 kazalo, da bosta ekipi odigrali še četrti niz. Rok Možič pa je z blokom poravnal na 24:24. Tudi s kančkom sreče pa so Slovenci niz dobili s 30:28. Odločilno točko je dosegel Žig Štern.

Ker je šlo za pripravljalno tekmo, so se med seboj oboji zmenili, da odigrajo še en niz. Kar nekaj gledalcev je že pred njegovim začetkom zapustilo Stožice, vseeno pa je bila igra povsem resna. Podobno kot prvi trije nizi se je tudi ta revijalni začel izenačeno, prvo večjo prednost pa si je priboril Iran, ki je stopnjeval igre in povedel s 15:9. Igra Slovenije je v tem delu precej padla, vseeno pa so predvsem prek Možiča še pokazali nekaj lepih zaključkov, ki pa so Slovenijo vztrajno bližali Iranu. Vztrajnost se je izplačala, saj so se povsem priključili in izenačili na 22 ter z blokom Štalekarja prvič v nizu povedli. V še enem tesnem zaključku pa so slovenski fantje znova pokazali največ, predvsem je bil razigran Rok Možič. Na koncu so gostje le uspeli osvojiti častni set, kar pa ne zmanjšuje vrednosti predstave, ki jo je pokazala Slovenija.

Slovenija – Iran 3:0 (20, 25, 28)

Slovenija: Štern T. 8, Pajenk 4, Kozamernik 3, Gasparini 6, Vinčić 1, Štalekar, Koncilja 2, Klobučar, Kovačič, Štern Ž. 4, Ropret, Urnaut 7, Čebulj 12, Možič 7.

Iran: Jelveh, Milad 5, Toukhteh 6, Shahrooz, Hazratpour, Moazzen, Kazemi, Esfandiar 4, Manavi J. 3, Mojarad 6, Amin 19, Vadi, Javad, Sharifi 8.

slovenija iran1 af
alesfevzer.com

Članki iz rubrike