IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

(sm)
(sm)
0 24.08.2022 10:44:37

Odličen obet za Euro Ljubljana 2022

Slovenska ekipa na turnirju v Beogradu
BZS
Slovenska ženska balinarska reprezentanca je odlično nastopila na močnem mednarodnem turnirju 'Žene u akciji' v Beogradu. Prva zasedba je slavila v igri dvojic, Ana Pevec je bila izbrana za najboljšo igralko, druga ekipa pod imenom Triglav pa je v skupnem seštevku zasedla tretje mesto, kar je odličen obet pred evropskim prvenstvom, ki ga bo Ljubljana gostila od 31. avgusta do 4. septembra. Slovenska mešana štafeta je na mednarodnem turnirju v Švici zasedla tretje mesto.

Udarna ženska reprezentančna zasedba v postavi Ana Pevec, Laura Škoberne in Nina Volčina je v konkurenci reprezentanc Hrvaške, Turčije, slovenske ekipe Triglava, treh zasedb Srbije ter ekipe ŠB Čavle na mednarodnem turnirju Žene u akciji v igri dvojic po finalni zmagi nad Hrvaško osvojila prvo mesto. Druga ekipa pod imenom Triglav v postavi Polona Premru, Leja Vehovec in Tanja Marc je bila poražena v tekmi za peto mesto.

V natančnem zbijanju je Tanja Marc zasedla drugo mesto, Ana Pevec pa je z najboljšim rezultatom druge serije (21 točk) končala tretja. V hitrostnem zbijanju je Nina Volčina zasedla končno drugo mesto, Leja Vehovec pa peto. V skupnem seštevku vseh disciplin je slavila Hrvaška pred Slovenijo in Triglavom.


Odlična generalka za Ljubljano

Selektor Dejan Koren je takole ocenil nastope svojih varovank: "Turnir v Beogradu je uspel v celoti. Z igrami vseh igralk sem zelo zadovoljen. Za nas je bil to odličen trening pred domačim evropskim prvenstvom. Dekleta so zabeležila zelo dobre rezultate tudi v hitrostnem in natančnem zbijanju, kjer so o prvem mestu odločale podrobnosti. Poleg številnih pokalov se lahko pohvalimo tudi z nagrado za najboljšo igralko, ki jo je prejela Ana Pevec. Pohvalil bi tudi odlično vzdušje v ekipi, za kar so zaslužne prav vse igralke."

Razigrana Ana Pevec je dodala: "To je bil odličen preizkus pred evropskim prvenstvom v Ljubljani. Dosegle smo dobre rezultate, prikazale lepe igre in uživale v odličnem ekipnem vzdušju."

Ženska reprezentanca bo zaključne priprave za domače evropsko prvenstvo opravila konec tedna na balinišču BŠK Krim, kjer bo v nedeljo dopoldne odigrala tudi zadnji pripravljalni dvoboj z mladinsko moško zasedbo.

Mednarodni turnir Žene u akciji
Dvojice, 1. krog
Skupina B: Slovenija (Pevec, Škoberne) – Srbija 3 13:0
Skupina A: Triglav (Premru, Vehovec) – Srbija 2 8:8
Dvojice. 2. krog
Skupina B: Slovenija (Pevec, Volčina) – Srbija 1 9:6
Skupina A: Triglav (Premru, Vehovec) – Hrvaška 12:9
Dvojice, 3. krog
Skupina B: Slovenija (Pevec, Škoberne) – ŠB Čavle 11:11
Skupina A: Triglav (Vehovec, Marc) – Turčija 7:13
Polfinale
Slovenija (Pevec, Škoberne) – Srbija 2 9:8, Hrvaška – Srbija 1 9:6
Za 5. mesto
Triglav (Premru, Vehovec) – ŠB Čavle 7:12
Finale
Slovenija (Pevec, Škoberne) – Hrvaška (Jelovica, Marelja Bošnjak) 13:1
Natančno zbijanje
1. Hrvaška (Jelovica) 35
2. Triglav (Marc) 34
3. ŠB Čavle 33
3. Slovenija (Pevec) 33
Hitrostno zbijanje
1. Hrvaška (Vojković) 34
2. Slovenija (Volčina) 32
3. Turčija 24
4. Srbija 1 23
5. Triglav (Vehovec) 21

Mešana štafeta tretja v Švici

Slovenska reprezentanta Jacqueline Strnad in Jaka Štremfel sta na močnem mednarodnem turnirju mešanih štafet v švicarskem Le Brassusu osvojila tretje mesto. Prvo mesto je pripadlo Franciji, druga je bila italijanska zasedba Bassa Valle, četrto mesto je pripadlo Hrvaški 1.

Jaka Štremfel je ob vrnitvi iz mrzle Švice povedal: "Za nama je nova izkušnja. Vreme nam ni bilo ravno naklonjeno, vendar se vseeno nadejam ponovnega nastopa na tem turnirju. Lahko sva zadovoljna z nastopom."

Debitantka v reprezentančnem dresu Jacqueline Strnad je dodala: "Nastop je bil kar dober. Na žalost nama je malce zmanjkalo do preboja v finale, tako da je prisotnega malce grenkega priokusa."

Selektor moške reprezentance Davor Janžič se je ozrl v prihodnje mesece: "Glede na to, da smo izven ligaške sezone, je bil nastop mešane štafete zelo dober. Le točka nas je ločila do finala. Jacqueline je pokazala visoko raven znanja, Jaka je nastopil po pričakovanjih. Oba bosta zagotovo dobila ponovno priložnost za nastop v članski reprezentanci. Pred nami je pestra jesen. Pričakovanja slovenske reprezentance so vedno na najvišji ravni. Sledi obdobje priprav, ki bo razkrilo, kateri reprezentančni kandidati so v najboljši formi, na svetovno prvenstvo se bomo odpravili z visokimi cilji." 

Galerija

Članki iz rubrike