mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(sm)
(sm)
0 10.08.2022 10:44:30

Slovenski kvartet za spektakel v prestolnici

Tadeja Petrič bo Slovenijo na domačem EP zastopala v treh disciplinah.
BZS
Natanko tri tedne pred začetkom evropskega prvenstva v balinanju za ženske v Ljubljani je znana postava slovenske reprezentance. Za odličja v šestih disciplinah se bodo potegovale Tadeja Petrič, Nina Volčina, Ana Pevec in Laura Škoberne. Slovenski balinarji so blesteli na močnih poletnih mednarodnih turnirjih na Hrvaškem in v Sloveniji, mladi upi pa so prikazali odlične predstave proti hrvaškim vrstnikom.

Selektor slovenske ženske balinarske reprezentance Dejan Koren se je skupaj s pomočnico Petro Pivk Lukančič po večmesečnih pripravah odločil, da bodo našo državo na evropskem prvenstvu, ki ga bo Ljubljana gostila od 31. avgusta do 4. septembra, zastopale Tadeja Petrič, Nina Volčina, Ana Pevec in Laura Škoberne.

Postava slovenske reprezentance po disciplinah

Dvojica: Tadeja Petrič in Laura Škoberne

Posamezno: Ana Pevec

Krog: Tadeja Petrič

Natančno zbijanje: Ana Pevec

Hitrostno zbijanje: Nina Volčina

Štafetno zbijanje: Nina Volčina in Tadeja Petrič

Zahtevna naloga za selektorja

Strokovni štab slovenske ženske reprezentance je imel pri izbiri kandidatk za boje z najboljšimi evropskimi balinarkami zahtevno nalogo, selektor Koren pa je po izboru povedal: "Rad bi pohvalil prav vse reprezentantke, ki so se udeležile priprav, na katerih so pokazale, kako se bori, dela in žrtvuje za slovenski grb. Samo s takšnim delom nam lahko uspe. Po evropskem prvenstvu nas jeseni čaka še nekaj mednarodnih tekmovanj, tako da bom takrat računal prav na vsa dekleta."

Pred Ljubljano še Srbija in Švica

Slovenska izbrana vrsta bo v drugi polovici avgusta nastopila na mednarodnih turnirjih v Srbiji in Švici, v zaključku priprav pa jo čaka še pripravljalna tekma z eno izmed mlajših moških selekcij.

Mladi upi navdušili proti Hrvatom

Moški selekciji do 13 in 15 let sta konec julija pod vodstvom selektorja Davida Širclja in pomočnika Erika Hrvatina odigrali dva pripravljalna dvoboja s hrvaškimi vrstniki. Za selekcijo do 13 let so nastopili Tomaž Bogataj, Anže Trobec, Žiga Moličnik, Staš Košmrlj in Žan Štunf, za zasedbo do 15 let pa Anže Moličnik, Urban Hiti, Nejc Ivančič, Mark Tavčar in Žiga Štunf. Na prvih dvobojih v Ilirski Bistrici so bili Slovenci dvakrat boljši z 8:6, na povratnih tekmah v Jadranovem pri Reki pa so v mlajši kategoriji domačini slavili z 11:3 in pri starejših z 8:6. Anže Trobec je prejel priznanje za najboljšega bližalca, Anže Moličnik pa za najboljšega igralca obeh tekem.

Janžič in Tonejc najboljša na Hrvaškem, Sodec in Čeh v Postojni

Na prestižnih poletnih mednarodnih turnirjih so se slovenski balinarji izkazali z izjemnimi predstavami. Davor Janžič in Dejan Tonejc sta sredi julija najprej slavila na Klana Open v Klani nad Reko, v začetku avgusta pa sta osvojila še veliko nagrado Pazina. Tudi konec julija na Postojna Opnu so prevladovali slovenski balinarji, zmagovalni pokal pa sta dvignila reprezentanta Erik Čeh in Žan Sodec.

Lige letos kasneje

Tekmovalna komisija Balinarske zveze Slovenije je objavila predvidene datume začetka državnih lig, ki se bodo zaradi evropskega prvenstva v balinanju za ženske v Ljubljani ter svetovnih prvenstev za mladince in mlajše člane v Franciji ter svetovnega prvenstva za člane v Turčiji začele kasneje kot ponavadi. 

Začetki tekmovanj v sezoni 2022/23

Superliga: 12. 11.
1. liga člani: 10. 9.
2. liga člani – zahod: 10. 9.
2. liga člani – vzhod: 9. 9.
1. liga članice: 10. 9.
Liga U–14 in U–18: 11. 9.

Galerija

Članki iz rubrike