mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(BZS PR)
(BZS PR)
0 08.08.2022 11:26:57

Double B Gym Domžale - odnos do boksa in treninga je ključnega pomena

Bor Bratovž s svojimi borci na DP v Mariboru
Arhiv Double B Gym
Bor Bratovž je prepoznaven slovenski obraz s področja mešanih borilnih veščin. Pri svojih sedmih letih je začel trenirati karate, nato je pod vodstvom Janeza Galeta spoznaval boks, nadaljeval pa je s tajskim boksom in z MMA, kjer je pustil velik pečat.

Veliko je tekmoval doma, večinoma pa v tujini (Japonska, Avstralija in ZDA), kjer si je pridobival dragocene izkušnje, ki jih zdaj lahko prenaša na svoje boksarje. V svoji aktivni karieri je sodeloval tudi z Slobodanom Andjelićem, ki ga zelo ceni kot boksarskega trenerja in strokovnjaka. Boks mu je bil vedno zelo pri srcu, zato je pred šestimi leti začel svojo boksarsko pot v Domžalah pod imenom Double B Gym. Lotil se je pridobitve licence IBA 1 – Star Coach in začel izvajati procese treninga boksa za otroke, rekreativce ter tekmovalno skupino, ki redno tekmuje v slovenski boksarski ligi. Njegov dobitnik zlate kolajne na DP v Mariboru David Forster je nastopal tudi že v regionalni ligi za slovensko ekipo v bojih proti BK Crvena zvezda.



Bor ima veliko izkušenj na tekmovalnem in trenerskem področju. Je zelo zagnan in samozavesten ter jasno ve, kaj hoče v življenju. Biti bojevnik v ringu je psihično in fizično zelo naporno, kljub vsemu pa je zanj pomembno, da nekdo, ki se odloči za trening, pokaže pravi odnos do sebe in do dela s svojim trenerjem.



Bor, borilne veščine odlično poznate, saj ste pogosto tekmovali v ringu. Kaj ste se naučili v vseh teh letih in kaj vse lahko prenašate na nove generacije?

Naučil sem se predvsem, da v procesu treninga ni popuščanja. Tam se vidi pravi odnos tekmovalcev, ki bodo dolgoročno krojili usodo slovenskega boksa. V mojih tekmovalnih časih se je treniralo in tekmovalo bolj pogosto, dandanes pa je preveč motečih vplivov iz družbe, ki tekmovalcem jemljejo fokus. Borec potrebuje borbe, ki mu dajejo samozavest in motivacijo. Za vstop v ring je potrebno garanje, trdo delo in predvsem upoštevanje trenerja, ki dobro ve, kaj je najboljše za tekmovalca. Trener mu lahko tempira formo od sparingov do ključnih dvobojev. To je umetnost in takšno znanje ter izkušnje imajo le redki strokovnjaki v svetu boksa. Sam sem bil v svojih treningih vedno navdušen nad delom in pristopom Slobodana Andjelića, ki ima v Sloveniji največ izkušenj s pripravo boksarjev. Imel sem veliko odličnih trenerjev in to želim prenašati na svoje borce.



Razvoj Double B Gym v Domžalah

Šest let je od začetka kluba in prostorov Double B Gym v Domžalah, kjer sta MMA in boks ključni aktivnosti. Kaj vas je spodbudilo, da ste se usmerili v boks?

Boks mi je bil vedno zelo pri srcu. V mladosti sem se navduševal nad Muhammadom Alijem, v zadnjih letih pa nad Tysonom Furyjem. Boks je plemenita borilna veščina, ki se v Sloveniji zelo razvija v smeri rekreacije, pa tudi s tekmovalnega vidika. V času korone so bile aktivnosti z MMA, ki je bil prednostna disciplina, prekinjene, boks pa se je prav v tem času izkazal za pravo potezo, saj je BZS tudi v času omejitev organizirala SBL. Tako smo se v klubu začeli preusmerjati v boks. Zelo smo aktivni pri treningih z otroki in mladino, imamo veliko rekreativcev, v dopoldanskem času pa izvajamo individualne treninge. Resno smo zagrizli tudi v tekmovalni del v boksu in v MMA, kjer bomo letos še bolj aktivni in pripravljeni. Želimo si imeti vsaj dva državna prvaka in še več medalj v svojih vrstah. David Forster in Dino Medić se bosta letos prvič podala v profesionalni svet MMA, kjer jima želimo veliko uspehov. Tekmovalni del se zelo dobro dopolnjuje z rekreacijo. Sam sem profesionalno vpet v delo in organizacijo ter poslovanje kluba in vesel ter ponosen sem, da imamo v Domžalah klub, kjer redno trenira 50 članov.



David Forster do zlate kolajne na letošnjem DP v Mariboru

V Mariboru, kjer je letos potekalo DP, so člani Double B Gyma v Domžale prinesli kar štiri medalje. Bor je strnil svoj pogled na DP: "Pridobili smo bogate izkušnje ter obenem spoštovanje klubov z daljšo tradicijo. Zagotovo pa so s temi uspehi prišle nove želje in cilji, za katere smo zdaj dodatno motivirani. David Forster je postal državni prvak v kategoriji do 80 kilogramov. David je na Štajerskem pokazal odličen boks in upravičil vlogo favorita. Dino Medič je v članski kategoriji do 71 kilogramov osvojil tretje mesto, Leon Grudnik je med mladinci do 67 kilogramov pokazal levje srce in odličen boks, a žal v finalu izgubil po točkah proti težkemu nasprotniku. Nejc Gregorc je naš najmanj izkušen boksar, a najbolj delaven in velik potencial, star pa je komaj 16 let. Izpostavil bi še Marka Mitroviča in Kenana Kalača, ki tekmujeta za Double B Gym v slovenski boksarski ligi."



Bor, ki zna svoje borce tudi iskreno pohvaliti, je na svoje učence zelo ponosen. V prihodnje si želi še več sodelovanja z ljubljanskimi klubi ter večjo povezanost in slogo znotraj Slovenije, saj samo ob tem vidi korekten razvoj slovenskega boksa. Pomembno je, da se odgovorni sestanejo in delajo v dobrobit slovenskega boksa, da bi bilo najboljšim borcem v državi omogočeno tekmovanje in maksimalna priprava na mednarodna tekmovanja.



Vse, ki bi radi spoznali osnove boksa in MMA, vabimo, da obiščete Double B v Domžalah, kjer vam bo Bor Bratovž osebno predstavil svet borilnih veščin skozi njegove oči! Informacije: 030 698 819 in FB ter Instagram: DoubleBGym 

Članki iz rubrike