mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 03.08.2022 18:30:04

Uf, kako so jo zagodli Janji Garnbret! Ali se trudijo, da bi onemogočili slovensko šampionko?!

Profimedia
Mednarodna zveza za športno plezanje (IFSC) je danes sporočila razpored tekmovanj v športnem plezanju na olimpijskih igrah leta 2024, ki jih bo gostil Pariz. OI bodo potekale med 26. julijem in 11. avgustom, plezanje pa bo na sporedu v zadnjem tednu iger, od 5. do 10. avgusta, in se bo končalo z ženskima finaloma na balvanih in v težavnosti.

V Tokiu je bilo športno plezanje prvič del OI, Janja Garnbret pa je postala prva olimpijska prvakinja v tej panogi. Čez dve leti v Parizu bo razširjeno na šest tekmovalnih dni. Z moškim polfinalom na balvanih in ženskimi kvalifikacijami v hitrostnem plezanju se bo vse skupaj začelo v ponedeljek, 5. avgusta.

Prvi finale bo na sporedu v sredo, 7. avgusta, v ženskem hitrostnem plezanju. Naslednji dan sledi še moška izvedba. Finala na balvanih in v težavnostnem plezanju bosta v moški konkurenci 9. avgusta, v ženski pa dan kasneje. Ali povedano drugače: na isti dan bosta finala obeh disciplin, v katerih bi naj Janja Garnbret napadla zlato. Bo na isti dan to mogoče?!



"Ni bilo lahko najti najboljše kombinacije, ki bi ustrezala tako športnikom kot gledalcem v Parizu in doma. Učili smo se iz Tokia, da smo sestavili res dober urnik, ki bo v najboljši luči prikazal naš odličen šport globalnemu občinstvu," je dejal predsednik IFSC Marco Scolaris.

Tekmovanja v športnem plezanju bodo potekala na plezališču Le Bourget, enem od dveh športnih objektov, zgrajenih posebej za OI v francoski prestolnici.

Članki iz rubrike