nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 02.07.2022 15:57:05

Janja Garnbret v polfinalu edina z osvojenim vrhom smeri

alesfevzer.com
Olimpijska prvakinja Janja Garnbret je poskrbela za najboljši dosežek današnjega polfinala druge tekme svetovnega pokala v težavnosti v Villarsu v Švici. Slovenska športna plezalka je v petkovih kvalifikacijah osvojila en vrh smeri od dveh, zato pa se je oddolžila v današnjem polfinalu in kot edina osvojila vrh smeri.

Janja Garnbret, ki je težavnostno sezono odprla šampionsko, s prepričljivo zmago v Innsbrucku, je v polfinalu Villarsa znova pokazala, da je v boju za zmago ne gre odpisati. V kvalifikacijah je bila četrta.

Garnbretova bo edina slovenska finalistka v Villarsu. Od osmih slovenskih finalistov si je le 23-letna tekmovalka iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu zagotovila nastop v finalu najboljše osmerice, ki se bo začel ob 20. uri.

Slovencem v boju za finale tokrat ni pomagala Fortuna. Svetovni podprvak Luka Potočar, ki je v Innsbrucku osvojil četrto mesto, je tokrat ostal pod mejo finala na 11. mestu. Z Domnom Škoficem, drugim slovenskim polfinalistom med moškimi, sta padla na višini 29+.

Od finala ju je ločil le en gib. Francoz Mejdi Schalck je kot osmi napredoval z višino 30+. Najboljši v moškem polfinalu Američan Jesse Grupper je vpisal višino 36.



V ženski konkurenci je Garnbretova najvišje možno postavila letvico, kateri tekmice niso mogle dohajati. Chaehyun Seo iz Južne Koreje je bila druga z višino 35+, zmagovalka kvalifikacij Američanka Brooke Raboutou je kot tretja pristala pri višini 35.

Štiri tekmovalke so v polfinalu padle na višini 29+, na kateri sta se delili zadnji finalni vstopnici. O finalu je odločal dosežek kvalifikacij. Američanka Natalia Grossman in Francozinja Manon Hilly bosta nastopili v finalu, Slovenka Mia Krampl in Japonka Mei Kotake sta ob isti višini na devetem oziroma desetem mestu ostali brez finala.

Brez finala so ostale tudi Sara Čopar (27+), ki je bila 12., s sedmim mestom finalistka Innsbrucka Vita Lukan (21+) na 17., Lučka Rakovec (19) na 18. in Tjaša Slemenšek (6) na 25. mestu.

Trije Slovenci so tekmovanje končali v kvalifikacijah, Martin Bergant na 29., Lana Skušek na 37. in Milan Preskar na 41. mestu.

Članki iz rubrike