mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 08.12.2021 21:52:25

Tiger Woods se naslednji teden vrača na zelenice

Reuters
Ameriški golfski zvezdnik Tiger Woods bo prvič po prometni nesreči februarja letos, ki ga je za več kot pol leta oddaljila od tekmovanj, zaigral naslednji teden. Skupaj z dvanajstletnim sinom Charliejem se bo udeležil turnirja PNC Championship na Floridi.

Na turnirju z nagradnim skladom milijon dolarjev, ki ga udeleženci razdelijo v dobrodelne namene, bo nastopilo dvajset vrhunskih igralcev in igralk skupaj z enim družinskim članom. Tiger Woods je že lani igral s sinom in zasedel sedmo mesto. Zmagal je trenutno šesti igralec sveta Justin Thomas z očetom Mikom.

Turnir poteka dva dni, igra pa se po sistemu boljše žoge, kar pomeni, da tekmovalca po vsakem udarcu izbereta boljšo žogo in od tam skupaj nadaljujeta igro.


Na letošnjem turnirju bo kar nekaj zanimivih parov, med drugimi bosta igrala prva golfistka sveta Nelly Korda s svojim očetom, nekdanjem tenisačem Petrom Kordo, legendarni Gary Player z vnukom Jordanom in John Daly s sinom Little Johnom.

Petinštiridesetletni Woods je prometno nesrečo doživel 23. februarja v Ranchos Palos Verdesu v Los Angelesu, ko je zaradi neprilagojene hitrosti - na območju z omejitvijo 70 km/h je vozil med 130 in 140 km/h - v ovinku zletel s ceste in trčil v drevo. V nesreči si je huje poškodoval desno nogo; z operacijami so mu v bolnišnici oskrbeli več odprtih zlomov desne noge, pri čemer so golenico utrdili s ploščico, gleženj pa z vijaki.

Po nesreči je bil tri tedne v bolnišnici, nato pa še tri mesece v bolniški postelji. Woods se je v preteklosti že nekajkrat vrnil po resnih poškodbah. Leta 2017 je imel operacijo hrbtenice, nato pa je po vrnitvi pred dvema letoma osvojil svoj peti masters in skupno 15. major v karieri.

Značke: golf, sta

Članki iz rubrike