kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

bzs
bzs
0 08.12.2021 15:04:10

Praznične dni zaključili s spektaklom

Dobitniki kolajn in svetovni rekorderji
bzs
Slovenski balinarji so praznovanje svojega dne in 70-letnice sklenili v nedeljo v Sežani, kjer smo dobili nova državna prvaka v natančnem in hitrostnem zbijanju. Sobotni superligaški spored je ponovno postregel s številnimi poslasticami.

Balinarska dvorana Darka Guština v Sežani je v nedeljo gostila moški članski državni prvenstvi v natančnem in hitrostnem zbijanju, s katerima je BZS obeležila Dan slovenskega balinanja. Dobitnice in dobitniki medalj s svetovnih prvenstev, med katerimi so bili tudi članski svetovni prvak v igri posamezno Jure Kozjek, svetovni prvak v hitrostnem zbijanju pri mlajših članih Gašper Povh ter mladinska svetovna prvaka Jaka Štremfel in Jan Guštin, so v družbi selektorjev in pomočnikov prejeli zaslužena priznanja, ki so romali tudi v roke novim svetovnim rekorderjem – Martinu Zdaucu v hitrostnem zbijanju pri članih ter mlajšima članoma Eriku Petriču in Jaki Štremflu v štafetnem zbijanju.
»Zahvaljujem se vsem članom in članicam reprezentanc ter vsem, ki so kakorkoli pripomogli k izjemnim uspehom v letu 2021. Prepričan sem, da nam bo tudi prihodnje leto prineslo številne uspehe,« je v govoru dejal predsednik Balinarske zveze Slovenije, Primož Marinko.


Petrič blestel v finalu
V natančnem zbijanju se je za naslov potegovalo kar 32 tekmovalcev, v finalnem nastopu je bil najbolj zbran Anže Petrič, ki sicer nosi dres italijanske BRB Ivree. Drugo mesto je osvojil Jaka Štremfel (Agrochem Hrast Kobjeglava), bron pa Žan Sodec (Krim Ljubljana). »Morda je moja zmaga za marsikoga presenečenje, saj to ni moja najboljša disciplina. Skozi celotno tekmovanje sem nizal dobre rezultate, v finalu pa sem se otresel nervoze in prišel do zlata,« je pojasnil »natančni« Petrič.

petric
Anže Petrič – državni prvak v natančnem zbijanju
bzs



Zdauc v podaljšku do zlata
V hitrostnem zbijanju je nastopilo 13 tekmovalcev, lovorika pa je romala v roke člana Ilirske Bistrice, Martina Zdauca, ki je v finalu šele po dodatnem zbijanju premagal Gašperja Povha (Skala Sežana), medtem ko je bron osvojil Jaka Štremfel (Agrichem Hrast). »Res je bilo naporno. Finale je postregel z igro živcev, v dodatnem zbijanju pa je odločila odlična fizična pripravljenost. Po izenačenem svetovnem rekordu sem prišel še do državnega naslova in lepo zaključil koledarsko leto,« je dejal utrujeni, a presrečni Zdauc.

povh Zdauc stremfel
Gašper Povh, Martin Zdauc in Jaka Štremfel
bzs



Poraz branilcev naslova
V derbiju 7. kroga Super lige je Ilirska Bistrica v pravi poslastici premagala kobjeglavski Agrochem Hrast, ki je kljub porazu zadržal prvo mesto. »Izjemno smo odigrali končnico tekme, ko smo v klasičnih igrah vpisali maksimalen izkupiček in prišli do preobrata,« je ključni del derbija opisal vodja Ilirska Bistrice, Silvo Boštjančič. S 47 točkami je v »brzincu« blestel Zdauc, prava poslastica pa je bilo štafetno zbijanje, v katerem sta gostujoča mladca Erik Čeh in Jaka Štremfel s 53:52 ugnala Martina Zdauca in Andreja Kastelica. Skala Sežana je zadržala tretje mesto s tesno zmago proti borbenemu Velenje Premogovniku, razpoloženi balinarji Marjetice Koper so visoko premagali ljubljanski Krim, dramatičen obračun v Zabičah pa se je zaključil z remijem. 

ceh stremfel Marinko
Erik Čeh, Jaka Štremfel in Primož Marinko
bzs





DP V NATANČNEM ZBIJANJU

Četrtfinale

1. G. Sever (Agrochem Hrast)  25

2. Ž. Sodec (Krim)  23

3. J. Štremfel (Agrochem Hrast)  22

4. A. Petrič (BRB Ivrea)  16

5. M. Jagodnik (Ilirska Bistrica)  15

6. D. Pintarič (Bistrica pri Tržiču)  6

7. V. Fatur (Gradna GIK)  5

8. J. Fabjan (Skala Sežana)  5



Finale

1. A. Petrič (BRB Ivrea)  26

2. J. Štremfel (Agrochem Hrast)  21

3. Ž. Sodec (Krim)  18

4. G. Sever (Agrochem Hrast)  17



DP V HITROSTNEM ZBIJANJU

Četrtfinale

1. G. Povh (Skala Sežana)  42

2. M. Zdauc (Ilirska Bistrica)  41

3. J. Štremfel (Agrochem Hrast)  40

4. A. Kastelic (Ilirska Bistrica)  39

5. D. Urbančič (Trata)  37

6. G. Korošec (Marjetica Koper)  36

7. J. Fabjan (Skala Sežana)  36

8. D. Korošec (Marjetica Koper)  35



Finale

1. M. Zdauc (Ilirska Bistrica)  44/23 ds

2. G. Povh (Skala Sežana)  44/18 ds

3. J. Štremfel (Agrochem Hrast)  40

4. A. Kastelic (Ilirska Bistrica)  37

Članki iz rubrike