finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

Kraljica Elizabeta Svet24.si

Britanska kraljica leto dni po moževi smrti spet ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

špela-grošelj Odkrito.si

Špela Grošelj - Nič več samska?!

gajser mm Ekipa24.si

NOVA TRAGEDIJA v Avstriji! Športni svet ...

(sm)
(sm)
0 24.11.2021 11:11:44

Prvaki zasedli vrh lestvice, hrvaško slavje v Pivki

Pivka Oro Met
BZS
Po nepopolnem 5. krogu balinarske superlige je vrh lestvice zasedel kobjeglavski Agrochem Hrast, saj je Trata remizirala v Zabičah. Na Adriatic Bocce Confederation ženskem pokalu v Pivki je slavila hrvaška ekipa Labin, najboljša slovenska zasedba Pivka Oro Met je zasedla 3. mesto.

Za slovenskimi balinarkami in balinarji je še en zanimiv teden na domači in mednarodni sceni. V superligi so teden najbolj zadovoljni zaključili balinarji Agrochem Hrasta, na mednarodni sceni pa balinarke Pivke Oro Meta.

Dramatični dvoboji v superligi

Elitna superliga še naprej skrbi za pestre sobote slovenskih balinarskih navdušencev. Kljub nekaterim odpovedim zaradi karantenskih odločb nikakor ne zmanjka zanimivih dvobojev, ki se kot po pravilu razpletejo šele ob zadnjih odigranih kroglah. Najbolj dramatično je bilo na obračunu velikih rivalov v Zabičah, kjer je Trata vpisala še drugi letošnji zaporedni remi. V domači vrsti je s 40 zadetki v hitrostnem zbijanju izstopal Igor Linić, pri gostih s 27 točkami v igri v krog Damjan Sofronievski. Po zmagi škofjeloške štafete Luka Kokelj – Damjan Urbančič sta se zasedbi v zadnji del tekme podali z izenačim rezultatom, ki je obveljal tudi po koncu obračuna, saj sta domačinom pripadli igri trojk in dvojic, gostom pa obe igri posamezno.

Sprememba na vrhu

Remi Škofjeločanov so izkoristili Kobjeglavci, ki so med tednom v zaostalem dvoboju s 16:10 premagali Postojno, v soboto pa so z istim rezultatom slavili še v Kopru in se zavihteli na superligaški vrh. V taboru Agrochem Hrast so pomembne točke prispevali nosilci igre Gregor Sever, Marko Švara, Erik Čeh in Jaka Štremfel, ki je bil zadovoljen s četrto zmago v sezoni: "Zaenkrat smo še neporaženi. Smo v dobri formi, a imamo še nekaj rezerv. Najbolj pomembno bo, da bomo najboljši na zaključnem turnirju za naslov prvaka."

V taboru Marjetice Koper so bili zadovoljni s prikazano igro in po besedah Dejana Korošca se lahko kmalu nadejamo začetka zmagovalnega niza: "Že na nekaj tekmah nam je le malo zmanjkalo. Imamo tudi nekaj težav s poškodbami. Verjamemo, da bomo kmalu začeli nizati zmage."

Brez drame ni šlo niti v Sežani, kjer sta bila odlična Mitja Kragelj in Dejan Koren vendarle premalo za zmago Postojne proti domači Skali. Gostje so priložnosti zapravili v prvih klasičnih igrah, ko bi lahko povedli, a so se znašli v zaostanku. Izkušeni Kraševci so s popolnim izkupičkom v tekaških disciplinah ohranili prednost in se z drugo zmago v sezoni prebili na tretje mesto.

Hrvaški finale v Pivki

V balinarski dvorani Rešta v Pivki je konec tedna potekal Adriatic Bocce Confederation ženskega pokala, na katerem so nastopile štiri najboljše ženske ekipe iz regije. Že sobotna polfinalna dvoboja, ki sta se razpletla po željah obeh hrvaških predstavnikov, sta prinesla vrhunsko balinanje in napete razplete, v nedeljskih finalnih dvobojih pa se je vse le še stopnjevalo. V dopoldanski tekmi za tretje mesto sta se pomerila slovenska predstavnika Pivka Oro Met in ljubljanski Krim, ki sta prikazala lepo predstavo, prestižne zmage pa so se zasluženo veselile domačinke.

"Oslabljena zasedba je tako v soboto kot v nedeljo prikazala veliko borbenosti, a so bile tekmice premočne. Če bi bili v popolni postavi, bi bili zagotovo konkurenčni za najvišja mesta," je pojasnil trener Krima Miha Sodec, ki je bil lahko najbolj zadovoljen s predstavami občasnih reprezentantk Sare Jenčič in Leje Vehovec.

V taboru Pivke Oro Met so bili navdušeni nad prvo zmago na mednarodni sceni, ki bo jesenskim ligaškim prvakinjam v veliko vzpodbudo tudi v drugem delu domačega prvenstva. "Lahko smo zadovoljne tako z igro kot končnim tretjim mestom, saj smo prvič nastopile v tako močni konkurenci," je pojasnila mlada Rebecca Martulaš, ki je bila z izkušenima Tadejo Petrič in Heleno Ludvik med najbolj zaslužnimi za zmago, svoj delež pa so prispevale tudi ostale varovanke Tonija Trobca. Finale med Labinom in Školo boćanja Čavle je postregel z infarktno končnico, v kateri je izkušena zasedba Labina na čelu z reprezentantkama Nives Jelovico in Snježano Klanjac unovčila izkušnje in se veselila zmage proti mladi vrsti iz Čavel. (sm)

Ženski pokal ABC – Pivka (Slovenija), 20. in 21. 11.Finale

ŠB Čavle – Labin 8:10

Štafetno zbijanje: Fučak, Maršanić – Jelovica, Vojković 23:41

Natančno zbijanje: Bajrić – Jelovica 20:17

Natančno zbijanje: Marelja Bošnjak – Klanjac 13:6

Krog: Fučak – Benazić 17:13

Hitrostno zbijanje: Bajrić – Vojković 23:28

Dvojica: Svetić, Maršanić – Vojković, Tončinić 7:9

Dvojica: Marelja Bošnjak, Nimčević – Stepančič, Benazić 9:5

Posamezno: Bajrić – Klanjac 9:10

Posamezno: Fučak – Jelovica 1:13ŠB Čavle: Carolina Bajrić, Ira Nimčević, Dora Fučak, Nikol Marelja Bošnjak, Roberta Petrović, Marina Svetić, Dorotea Margan, Ema Maršanić. Trener: Dean Klarić.Labin: Vesna Tončičić, Snježana Klanjac, Karmen Benazić, Lana Stepančič, Nives Jelovica, Ria Vojković. Trener: Romano Grižančić.Za 3. mesto

BŠK Krim – Pivka Oro Met 4:14

Štafetno zbijanje: Pivk Lukančič, Vehovec – Martulaš, Petrič 22:36

Natančno zbijanje: Vehovec – Abram Štunf 19:2

Natančno zbijanje: Mohar – Martulaš 0:5

Krog: Jenčič – Ludvik 24:27

Hitrostno zbijanje: Pivk Lukančič – Petrič 23:28

Dvojica: Švara, Pivk Lukančič – Petrič, Abram 6:8

Dvojica: Mohar, Hohnec Rupert – Martulaš, Ribnikar 1:13

Posamezno: Vehovec – Ludvik 10:11

Posamezno: Jenčič – Fidel 9:5Pivka Oro Met: Samanta Abram Štunf, Tadeja Petrič, Rebecca Martulaš, Aneta Fidel, Helena Ludvik, Ana Pevec, Daša Ribnikar, Tjaša Abram. Trener: Toni Trobec.BŠK Krim: Sara Jenčič, Leja Vehovec, Tina Mohar, Brina Starčevič, Mia Švara, Anja Hohnec Rupert, Petra Pivk Lukančič. Trener: Miha Sodec.Polfinale

BŠK Krim – ŠB Čavle 8:10

Štafetno zbijanje: Pivk Lukančič, Vehovec – Nimčević, Bajrić 29:24

Natančno zbijanje: Mohar – Marelja Bošnjak 8:11

Natančno zbijanje: Vehovec – Bajrić 4:9

Krog: Jenčič – Fučak 22:20

Hitrostno zbijanje: Pivk Lukančič – Fučak 17:25

Dvojica: Mohar, Švara – Nimčević, Margan 1:9

Dvojica: Jenčič, Pivk Lukančič – Petrović, Fučak (Maršanić) 13:2

Posamezno: Vehovec – Marelja Bošnjak 10:7

Posamezno: Hohnec Rupert – Bajrić 0:13Pivka Oro Met – BK Labin 6:12

Štafetno zbijanje: Petrič, Martullaš – Jelovica, Vojković 30:40

Natančno zbijanje: Abram Štunf – Klanjac 9:10

Natančno zbijanje: Fidel – Jelovica 5:23

Krog: Ludvik – Benazić 19:16

Hitrostno zbijanje: Petrič – Vojković 25:30

Dvojica: Pevec, Petrič – Vojković, Tončinić 10:9

Dvojica: Ribnikar, Martulaš – Benazić, Stepančić 9:7

Posamezno: Ludvik – Klanjac 5:13

Posamezno: Fidel – Jelovica 4:13
Galerija

Članki iz rubrike