901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 05.10.2021 22:34:35

Tihi cilji so dva polfinala in en finale

Kamničanke bodo poizkušale v svojo korist obrniti kegljišče v Kranju.
psno
Začeli so kegljaški ekipni pokali. Na Hrvaškem v Otočcu se je začel svetovni pokal, v Kranju se začenja evropski pokal, kar tri naše ekipe pa so odšle v Lorsch v Nemčijo na pokal NBC.

Lahko Postojnčanke presenetijo?

Letos so gostitelji svetovnega pokala Hrvati. To je že 32-ti po vrsti pokal, v katerem nastopajo državni prvaki. Med moškimi Slovenijo zastopa Konstruktor iz Maribora. Tokrat so na tekmovanje Štajerci šli brez kakršnih večjih želja. Žal se je ekipa pred sezono močno spremenila in ostala brez nosilcev. Trener Bojan Pihlar je sicer uspešno zapolnil vrzeli z mladima reprezentantoma Steržajem in Kragljem, ki pa še nimata dovolj izkušenj.



Prvi dan sta od Mariborčanov nastopila izkušeni Jani Zvezič, ki je nastop zaključil pri 586 podrtih kegljih, in mladi Miko Steržaj, ki je podrl dva keglja več. Najboljši prvi dan je bil Srb Milinković, ki nastopa za Beograd, podrl je 676 kegljev. Le trinajst kegljev manj je zbral Makedonec Vlakevski, ki nastopa za avstrijski Neukirchen. Zaključek predtekmovanja bo v četrtek zvečer.



Pri dekletih nas prvič zastopa Proteus. Postojnčanke na tihem upajo, da bi se kljub pomanjkanju izkušenj lahko uvrstile v prvo polovico nastopajočih. Trener igralk Denis Čenanovič je pred začetkom zelo optimističen in je dejal, da pričakuje še malce boljše rezultate kot v državnem prvenstvu.



V Kranju v obeh konkurencah Kamničani

Po dolgih letih je ponovno eden od pokalov v Sloveniji. Organizator je KK Triglav, ki je pred dobrim mesecem dobro izpeljal svetovna prvenstva za mlajše kategorije. Zdaj bodo organizirali še eno veliko tekmovanje, evropski pokal. Zanimivo je, da nas bo v obeh konkurencah zastopal Calcit iz Kamnika. Predvsem za dekleta iz Kamnika se odpira odlična priložnost, da bi se uvrstila v polfinale. Res pa bodo morala vsa dekleta doseči svoj maksimum, da bi prišla do tega uspeha. Nekaj manj možnosti imajo moški predstavniki Calcita. toda v njihov prid vseeno govorijo bogate izkušnje. Poleg tega bi lahko vsaj malo izkoristili prednost kegljišča v Kranju, pa čeprav ni njihov domač teren. Za varovance trenerja Spruka bo to težka naloga, saj je konkurenca velika in kar deset od štirinajstih ekip računa na uvrstitev med štiri najboljše.



V Nemčiji nastopajo dekleta Impola, Proteus in Ljubelj

V Nemčiji, v Lorschu, pa se je že začel 19. pokal NBC, na katerem nastopajo tretjeuvrščene ekipe iz državnih prvenstev ter nekateri pokalni prvaki posameznih držav. Pri dekletih nas bo zastopala ekipa Impola iz Slovenske Bistrice, ki pa realno nima kakšnih večjih možnosti za presenečenje na tem tekmovanju.



Mnogo večje možnosti pa so v moški konkurenci, kjer bosta nastopila Proteus in Ljubelj. Oboji so pred odhodom v Nemčijo obljubili, da bodo dali vse od sebe, saj jim je cilj uvrstitev v polfinale. Zavedajo pa se, da bo naloga zelo težka, saj nastopa kar dvajset ekip. Predvsem obe nemški ekipi sta izredno močni.



Prvi dan je osem ekip imelo na stezah že tri tekmovalce, ostale pa po dva. Za Postojnčane je tekmo odlično odprl Lavrič, ki je podrl 625 kegljev, Pajnič pa je končal pri 590 podrtih kegljih. Tržičani so na stezo poslali že tri svoje tekmovalce. Prvi je steze preizkusil Jure Mejač, ki se je zaustavil na 625 podrtih kegljih. Boštjan Žvanut je podrl 592 kegljev, Aleš Mavsar pa je zaključil pri 607 podrtih kegljih. S tem so si pripravili dobro podlago za napad na dobro uvrstitev. Daleč najboljši prvi dan je bil domačin Wittke s 672 podrtimi keglji.

Galerija

Članki iz rubrike