Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ue
ue
1 23.09.2021 19:06:29

ZASAVSKI ŠOV v DOHI! Jorgić že v četrtfinalu, kjer bo moral zmleti še HRVATA!

www.alesfevzer.com
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je na turnirju WTT Star Contender v Dohi po dveh zmagah uvrstil v četrtfinale. Tam se bo pomeril s hrvaškim igralcem Andrejem Gaćino.

V svojem prvem nastopu je Jorgić, 25. igralec svetovne lestvice, v drugem krogu s 3:1 (6, 5, -10, 3) premagal Francoza Cana Akkuzuja. Francoz je bil enakovreden tekmec le v tretjem nizu, ki ga je dobil, v preostalih treh pa je Hrastničan brez težav premagal 81. igralca sveta.
V osmini finala pa se je Jorgić prav tako s 3:1 (-6, 4, 5, 4) Američanu Kanaku Jhaju oddolžil za nedavni poraz v nemškem državnem prvenstvu. Jha, sicer 31. igralec svetovne lestvice, je pred slabim mesecem dni v nemškem prvenstvu v medsebojnem dvoboju zmagal s 3:2. Američan indijskega porekla je prepričljivo dobil tudi uvodni niz tokratnega obračuna v Dohi, toda nadaljevanje je bilo popolnoma v znamenju četrtfinalista olimpijskih iger.


"Nekako sem po nemškem prvenstvu in TOP16 v Solunu le dvignil raven svoje igre. Akkuzu je zame resnično neugoden igralec in končno sem ga le premagal. Tako kot tudi Jhaja, s katerim sem pred nekaj tedni izgubil, tako da sem se nanj dobro pripravil," je po zmagi nad Američanom dejal Jorgić.
Triindvajsetletnik iz Hrastnika je pričakoval, da bo njegov nasprotnik v četrtfinalu Nemec Dimitrij Ovtcharov, vendar ga je v drugem krogu presenetil Seungmin Cho iz Južne Koreje, slednjega pa je v osmini finala ugnal Andrej Gaćina s 3:0.
Pred šestimi dnevi, na TOP 16 v Solunu, sta se Jorgić in Gaćina med sabo pomerila že v prvem krogu, boljši pa je bil slovenski igralec.

Članki iz rubrike