Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(FZS PR)
(FZS PR)
0 22.09.2021 11:03:22

Footgolf prvaki Rosič, Gerbčeva, Kovač in Ptuj

Gaj Rosič je ponovno zmagovalec slovenske footgolf lige 2021.
FZS
Končana je letošnja sezona slovenske footgolf lige 2021, kjer se je na petih tekmah bil neizprosen boj do zadnje luknje. Gaju Rosiču je na koncu uspelo zmagati že četrtič zapoved. Prav tako je Nika Gerbec ponovno dokazala, da je še vedno najboljša slovenska footgolfistka.

Pri seniorjih je prvak Vasja Kovač, ki je v letošnji sezoni že imel številne konkurente v boju za vrh. Ekipna zmaga tudi letos odhaja na Ptuj, ki je s svojo številčno ekipo in dobrimi rezultati posameznic in posameznikov ohranil ekipni primat. V vseh kategorijah se raven v smislu kakovosti dviga, čuti se pozitivna energija, ki je motivacija v vseh slovenskih klubih. Slovenski footgolf napreduje na domači ravni, naši najboljši pa se že lahko kosajo z najboljšimi footgolfisti po vsej Evropi, kar so dokazali številni zelo dobri nastopi na mednarodnih turnirjih.

Zmagovalec letošnje SFL 2021 Gaj Rosič nam je zaupal: "Pred tekmo v Ljubljani je bila moja prednost že takšna, da sem lahko šel v tekmo povsem sproščeno. Zadnji mesec in pol sploh nisem odigral nobene tekme, zato sem bil zunaj tekmovalnega ritma. Ves čas sem spremljal rezultate ostalih konkurentov za naslov, tako da je bilo ves čas vse pod nadzorom in sem se lahko z ljubljanskim jezerom celo malo poigral, sicer bi igral bolj previdno."

Drugo mesto v konkurenci moških je zasedel Mihael Wajs iz FGK Pomurje: "Tekma v Ljubljani je bila zame zelo težka tako s psihološkega kot z igralnega vidika. Res je težje braniti kot napadati, saj konkurenca čaka na tvoj spodrsljaj, ki pa v footgolfu pride prej, kot si misliš. Po dodatnem razigravanju sem na koncu zasedel četrto mesto, kar pa me je obdržalo na odličnem drugem mestu v skupnem seštevku tekem SFL 2021. Nimam besed, res sem ponosen nase, ker vem, kako težko je priti do takšnega uspeha tako hitro v takšni konkurenci. To sezono smo vsi stoodstotno napredovali. Kakovost footgolfa se res dviguje in veseli nas lahko, da bo naslednja sezona noro zanimiva! Zahvalil bi se še Silvu Puklavcu in vodstvu FGK Pomurje, ki sta se vedno trudila, da smo imeli v Radencih vso sezono optimalne razmere za igro."

Tretje mesto je letos pripadlo Denisu Mlekužu iz Bovca, ki je s sijajnimi igrami pokazal, da spada v vrh slovenskega footgolfa: "Vsekakor je bila to zame s psihološkega vidika najtežja tekma v letošnji sezoni. Začel sem jo kot tretji igralec državnega prvenstva in sem vedel, da me lahko vsaka napaka stane končne uvrstitve med najboljše tri. Na srečo mi je uspelo ostati zbran in miren vse do zadnje luknje in tudi poznejšega razigravanja, kjer sem s končnim tretjim mestom na tekmi zadržal svojo skupno uvrstitev in tako dosegel cilj, ki sem si ga postavil pred sezono. Pogled na lestvice tako ligaških tekem skozi sezono kot končno lestvico slovenske lige pove, da imamo trenutno v Sloveniji vsaj deset igralcev, ki so sposobni zmagati na vsaki tekmi, zato sem končne uvrstitve vesel še toliko bolj."

Pri seniorjih najboljši Kovač

Večja konkurenca je tudi pri seniorjih, kjer je letos kraljeval Vasja Kovač, za petami pa sta mu bila Ptujčan Milan Kristovič in Renato Hvalec iz Pomurja. V naslednjem letu se bo konkurenca v boju za najvišja mesta ponovno povečala.

Zmagovalec Kovač nam je zaupal: "Zelo sem vesel te zmage in naslova državnega prvaka. Ni pa bilo lahko, saj so vsi tekmovalci zelo napredovali. Zdaj se bom osredotočil na bližnje evropsko prvenstvo, ker mislim, da imamo dobre možnosti, da dosežemo dober rezultat."

Odlično skupno drugo mesto je osvojil Milan Kristovič s Ptuja: "Pred zadnjo tekmo sem vedel, da me na drugo mesto v skupnem seštevku tekem popelje le zmaga ali drugo mesto. Po prvem delu tekme sem imel odličen rezultat (–8 pod parom) in že veliko prednost za zmago, vendar smo po malo slabšem drugem delu in odlični igri Vasje in Renata pred zadnjo luknjo startali z enakim rezultatom. Z Vasjem sva luknjo odigrala z enim udarcem manj kot Renato in si s tem priigrala razigravanje za zmago. Po dolgem razigravanju je Vasja dokazal, da mu letos nismo bili kos, in mu seveda čestitam za zmago. Če pogledam celotno sezono, moram biti z rezultati zadovoljen, saj sem si že na prvem treningu januarja precej poškodoval ramo. Vesel sem močne konkurence in se že veselim igranja na EP 2021 na Madžarskem."

Tretje mesto pri seniorjih je dosegel vedno nasmejani Renato Hvalec iz Pomurja: "S potekom sezone sem izjemno zadovoljen. Moj osebni cilj je bil uvrstitev v reprezentanco za EP na Madžarskem. Že zdaj se veselim nastopa in merjenja z najboljšimi veterani Evrope. Državno prvenstvo je bilo zelo napeto, saj nas je skoraj deset igralcev zelo enakovrednih. Pozna se, da sem letos opravil več treninga, še posebej na domačem igrišču v Radencih, ki je fizično zelo zahtevno, zato mi je igra na drugih igriščih še toliko bolj v užitek. Čestital bi vsem ostalim konkurentom pošteno igro in članom mojega kluba za podporo in druženje skozi celo sezono."

Ekipna zmaga tudi tokrat odhaja na Ptuj

Ptujska ekipa je številčna in kakovostna. Na vseh tekmah so bili tekmovalke in tekmovalci v vrhu. V vseh kategorijah so pridno nabirali točke, kar je na koncu zadostovalo za skupno zmago pred Posočjem Bovec in Pomurjem. Neizprosen boj do zadnje luknje in ohranjanje mirnih živcev ter pragmatičnost so dokaz, da je footgolf zelo kompleksen šport, v katerem se lahko igralec hitro opeče.

Kot zanimivost lahko dodamo še to, da je Ian Emeršič, član Footgolf kluba Ptuj, po točkah po lestvici World Tour pa med najboljšimi 30 footgolfisti sveta, v dramatični končnici ostal brez priznanja za najboljše tri footgolfiste Slovenije v SFL 2021. To je pomemben podatek, ki kaže na zelo visoko raven tekmovanja in izjemen dvig konkurence. K temu napredku so prispevali slovenski klubi z resnim in doslednim delom ter vsi, ki živimo v Sloveniji za footgolf. 

Galerija

Članki iz rubrike