volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

(sm)
(sm)
0 01.09.2021 11:48:50

Polica s priznanji vse bolj polna

Zmagovita slovenska trojka s trenerjem in vodjo tekmovanja v Le Brassusu
BZS
Za slovensko reprezentanco je še en uspešen konec tedna na mednarodnem prizorišču, saj se iz švicarskega Le Brassusa vrača s prvim in drugim mestom. Na domači sceni je bila pozornost usmerjena v začetek ligaškega tekmovanja v ženski konkurenci, državna prvenstva za mlade v Pivki ter močan mednarodni turnir Skala Open 2021 v Sežani.

Po sobotni zmagi na revijalnem turnirju v igri trojk je slovenska odprava v švicarskem Le Brassusu v nedeljo nastopila še na mednarodnem turnirju v mešanih štafetah, v konkurenci zasedb iz Italije, Francije, Monaka, Hrvaške, Maroka in Švice. Tadeja Petrič in Gašper Povh sta se z drugim rezultatom kvalifikacij prebila v finalne boje, na koncu pa zbrala enako število točk kot Hrvaška in italijanska ekipa Bassa Valle, a zaradi najslabšega rezultata v eni izmed treh serij na koncu zasedla drugo mesto za Hrvaško. Naslednji turnir mešanih štafet bo na sporedu 12. septembra v francoskem Bruguieresu, kjer bosta slovenske barve branila Petra Pivk Lukančič in Martin Zdauc.

Krimovke klonile na Krasu

Uvodni krog nove sezone v 1. lige med članicami je prinesel poraz branilk naslova iz Ljubljane na gostovanju pri Agrochem Hrastu v Kobjeglavi. Deskle so na domačem igrišču vpisale visoko zmago in zasedle vrh lestvice, obračun v Šiški pa se je končal z remijem. V sredo ob 17. uri se bosta v zaostalem obračunu pomerila Pivka Oro Met in Kolektor Idrija.

Štremfel in Moličnik blestela v Pivki

Pivka je od četrtka do nedelje gostila državna prvenstva za kategorijah U-14 in U-18 v hitrostnem, štafetnem in natančnem zbijanju ter igri dvojic in posamezno. Pri mladincih je bil najuspešnejši član kobjeglavskega Agrochem Hrasta Jaka Štremfel, v kategoriji do 14 let pa balinar Kozleka iz Kuteževega Anže Moličnik. Skupno je na državnem prvenstvu nastopilo več kot 50 mladih balinark in balinarjev, ki so prikazali odlične igre.

Štremfel je slavil v hitrostnem in natančnem zbijanju ter igri posamezno, Jan Guštin in Luka Brišar (BK Repentabor) pa v mladinski štafeti in igri dvojic. Pri mlajših je Anže Moličnik osvojil prvo mesto v natančnem zbijanju ter skupaj z bratom Žigo v štafeti in igri dvojic. V natančnem zbijanju je bil najboljši Urban Hiti (BD Cerkniško jezero), v igri posamezno pa Tomaž Bogataj (Žiri). Kolajne so osvajali tudi mladi upi iz BK Orlek Oro Met Pivka, BK Postojna, BŠK Krim in ŠB Korte-Izola pri dečkih ter Skala Sežana, Pliskovica, Jadran Izola, Velenje Premogovnik ter ŠB Korte-Izola pri mladincih.

Dramatičen finale Skala Open 2021

Mednarodni balinarski turnir dvojic Skala Open 2021 v Sežani je ob konkurenci 40 dvojic iz Slovenije in Hrvaške pripadel članoma BD Kozlek Kuteževo Igorju Širclju in Gregorju Moličniku, ki sta v napetem finalu po dodatnem obratu ugnala člana škofjeloške Trate Tadeja Premruja in Silva Korošaka z 8:7. Med tremi reprezentančnimi selekcijami sta se v polfinale prebila Anže in Erik Petrič. 

Skala Open 2021
Četrtfinale
MOLIČNIK, I. ŠIRCELJ – KOZJEK, SEVER 13:6
JAGODNIK, KOROŠEC – DOVGAN, LAGINJA 1:13
TADIĆ, GLAVAŠ – A. PETRIČ, E. PETRIČ 6:8
OPREŠNIK, JANŽIČ – KOROŠAK, PREMRU 3:4
Polfinale
MOLIČNIK, I. ŠIRCELJ – A. PETRIČ, E. PETRIČ 10:3
LAGINJA, DOVGAN – PREMRU, KOROŠAK 7:11
Finale
MOLIČNIK, I. ŠIRCELJ – PREMRU, KOROŠAK 8:7 – po dodatnem obratu
Galerija

Članki iz rubrike