gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

(FZS PR)
(FZS PR)
0 01.09.2021 11:23:18

Zmožni presenetiti tudi najboljše evropske reprezentance

Ekipa Slovenije na pripravljalni povratni tekmi s Slovaki
FZS
Slovenska footgolf reprezentanca se je pred bližajočim evropskim prvenstvom v footgolfu udeležila novega sklopa priprav in v slovaški Skalici odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Slovaške. Mesto Skalica, kjer je potekal močan mednarodni turnir Morghan Skalica Footgolf Open, ki je štel za FIFG 250 točk, je organiziral tamkajšnji footgolf klub Skalica in prvi mož turnirja, Jan Holič.

Mednarodni turnir, ki je pritegnil kar 95 tekmovalcev, je bil organiziran na izjemno visoki ravni. Vidi se, da je mlajši slovaški klub zelo dobro organiziran, in na golf igrišču Skalica se čuti, da je footgolf pri njih zelo zaželen. Zelenice so bile v odličnem stanju in užitek je bilo tekmovati na terenih pod vinogradi.

Pripravljalna ekipna tekma Slovaške in Slovenije

Prijateljska pripravljalna tekma je bila odigrana v petek na igrišču A. V soboto in nedeljo sta potekali še dve igri na dveh različnih igriščih, ki sta skupaj šteli za dvodnevno preizkušnjo in 250 točk po mednarodni svetovni lestvici.

Tekma med Slovaško in Slovenijo se je končala z izidom 4:2. Bila je zanimiva in dramatična prav do zadnje, 18. luknje. Šele na zadnji luknji je naša izbrana vrsta izgubila 1,5 točke, kar je pomenilo tesen poraz. Ob tesnem porazu je treba upoštevati, da je Slovaška trenutno ena najmočnejših reprezentanc na svetu in da jasno nakazuje boj za odličja.

Slovenija je na Morghan Skalica Footgolf Open FIFG 250 nastopala v postavi Ian Emeršič, Boštjan Pek, Dejan Novak, Mihael Wajs, Nik Kolar, Iztok Ogrizek, Damijan Kaučič, Viktor Belak, Damijan Turk in Matjaž Ferk. V seniorski kategoriji nad 46 let sta nastopila Sandi Mertelj in Franc Nani Matjašič.

Damijan Turk, predsednik Footgolf zveze Slovenije, je po pripravljalnem srečanju in turnirju v priljubljeni Skalici povedal: "Z dobro popotnico in zmago na Ptuju proti izbrani vrsti Madžarske smo se podali na skrajni zahod Slovaške, v slovaško Skalico. Brez predhodnega ogleda igrišča nas je v vetrovnih razmerah po petih urah vožnje pričakovala domača footgolf reprezentanca, v kateri so sami velemojstri te igre. Čeprav je šlo kar nekaj strelov v 'temo', smo hitro vzpostavili ravnotežje na terenu in Slovaški pokazali, da bo tekma težka in izenačena. Ker večini reprezentantov še manjka kilometrine na podobnih preizkušnjah, je bilo zelo pomembno, kako sestaviti ekipo in postaviti skupine. Naša izbrana vrsta je bila v igri za zmago prav do zadnje luknje,tam pa je bila želja po zmagi morda celo prevelika. Namesto remija smo tesno izgubili, a prijateljske tekme so za to, da se učimo in rastemo. Ponovno smo dokazali, da je naša izbrana vrsta sposobna presenetiti tudi tiste najboljše reprezentance na stari celini. Prav te dragocene izkušnje bodo morda tehtnica do dobrega rezultata na Madžarskem."

Slovenija odlična tretja v ekipnem tekmovanju

Turnir je bil v organizaciji domačega footgolf kluba in Jana Holiča z njegovo ekipo organiziran navisoki ravni. Na prizorišču sta bili kar dve izjemno dolgi igrišči z 18 luknjami. V zelo zahtevnih vremenskih razmerah, kajti obadneva je pihal precej močan spremenljiv veter, so se naši fantje odrezalizares dobro. V konkurenci 95 igralcev je Ian Emeršič končal na 10., Dejan Novak na 16., Nik Kolar in Boštjan Pek pa na 25. oziroma 26. mestu. Med seniorji sta Sandi Mertelj in Franc Nani Matjašič osvojila 12. in 13. mesto. Slovenija je v ekipni preizkušnji, kjer štejejo najboljšištirje rezultati, osvojila odlično tretje mesto.

"Veseli me, da smo bili prisotni s tako številno ekipo in da so naši fantje skoraj vse preizkušnje odigrali tako dobro. Vidi se, da se kakovost footgolfa na slovenskem hitro, a nadzorovano dviguje in da smo vedno bolj konkurenčni tudi za tista najvišja mesta. Izjemno se veselim evropskega prvenstva, ki bo konec septembra na Madžarskem, in prepričan sem, da se bo oktobra pisalo o naši uspešni izbrani vrsti v footgolfu," je povedal Turk.

MUFUZA Pub iz Bratislave je gostil footgolf reprezentanco Slovenije

Slovensko footgolf reprezentanco je tako pri prihodu kot pri odhodu iz Slovaške gostil priljubljeni nogometni MUFUZA Pub v Bratislavi, kar je plod dolgoletnega prijateljstva med Art footbal zvezami Slovaške – MUFUZA in Slovenije – Humane zvezdice. Blagovna znamka Sport & Art Group M, Golgeter Shop Ljubljana in Trgovina Lipa – Fram pa so bili zaslužni za nove drese, v katerih je nastopila slovenska reprezentanca, ki so bili narejeni posebej za ta mednarodno dogodek.

Članki iz rubrike