embalaža Svet24.si

Sodišče zadržalo določbe, ki bi ukinile ...

dolina triglavskih jezer, triglavska jezera Svet24.si

Policijski helikopter v dolino odpeljal ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

kek jankovic Ekipa24.si

Epsko! Ljubljanski župan sprejel nogometno ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

slovenija hrvaska 3 Ekipa24.si

Oglasil se je tudi zelo kritizirani selektor ...

(gb)
(gb)
0 12.08.2021 12:54:58

Katja Pogačar z ekipo tretja

Katja Pogačar
TRISTAN JONES
Le streljaj od Gibraltarja so se golfistke v evropski seriji LET pomerile na turnirju, ki je štel za ekipno lestvico, sestavljeno iz treh profesionalnih igralk in enega golfista z amaterskim statusom. Hkrati je vsaka igrala svojo seštevno igro in tudi tu je bil ob koncu oznanjen končni vrstni red.

V posamični konkurenci je slavila 26-letna Američanka Alison Lee, sicer dobra prijateljica najboljše golfistke na svetu Nelly Korda. Leejeva je na prvo zmago čakala dolgih sedem let, odkar se je odločila za profesionalno pot. Njena zmaga je čista kot solza, saj je bila z –15 razred zase, za seboj pa je pustila Južnoafričanko Ashleigh Buhai (–10) in tretjo Karolin Lampert (–7) iz Nemčije.

Precej bolj izenačena bitka je bila ekipna tekma, kjer je z večjim uspehom nastopila Katja Pogačar. Vsaka ekipa – nastopilo jih je 36 –, torej 144 golfistk in golfistov, se je imenovala po vnaprej določeni kapetanki.

Katja je nastopila v ekipi 25-letne Britanke Charley Hull, ki je podobno kot Pia Babnik profesionalno pot začela v najstniških letih in med drugim osvojila en LPGA-turnir. Hullova je še bolj kot 38. igralka na svetu znana po svoji pojavnosti na družbenih omrežjih. Njena ekipa je osvojila tretje mesto, Katja Pogačar pa je dobro odigrala prvo in tretjo rundo ter prispevala pomemben delež, saj sta četrtouvrščeni ekipi Kelsey Macdonald (Škotska) in Lee Anne Pace (JAR) zaostali le za udarec.

Največji kos denarne nagrade so prejeli zmagovalci, člani ekipe Južnoafričanke Ashleigh Buhai (80. igralka na svetu), ki so v dodatni luknji porazili ekipo Švedinje Linnee Strom. 

Članki iz rubrike