evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

(sm)
(sm)
0 11.08.2021 11:33:49

V Miljah napad na prvo mesto

Tabor v Kranjski Gori
BZS
Vroči poletni meseci niso prekinili dogajanja na baliniščih v Sloveniji in na Hrvaškem. Na številnih močnih mednarodnih turnirjih so se izkazali tudi slovenski reprezentanti, ki jih novi pomembni izzivi čakajo že konec tedna. Največ pozornosti bo usmerjene na peteroboj ABC v Miljah pri Kranju.

Od petka do nedelje bodo Milje pri Kranju gostile ABC-peteroboj Anzur-Lagier, na katerem bodo nastopile članske reprezentance Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Srbije in Slovenije.

Naša članska reprezentanca bo na omenjenem peteroboju v Miljah nastopila v zelo močni postavi. Selektor Davor Janžič in pomočnik Bojan Berčič sta za nastop na vrhuncu domače reprezentančne sezone izbrala Aleša Borčnika, Anžeta Petriča, Jureta Kozjeka, Erika Čeha, Tadeja Premruja in Marka Švaro. »Pričakujem zavzeto in borbeno predstavo svojih varovancev. Ciljamo na prvo mesto. Hrvati so nas junija v Pazinu premagali in v Miljah bo prava priložnost za maščevanje,« je pojasnil selektor Janžič.

Reprezentanca se bo v Miljah zbrala v četrtek in opravila trening, v petek zjutraj pa jo že čaka prvi obračun na turnirju proti Bosni in Hercegovini. V popoldanskih urah se bo slovenska izbrana vrsta pomerila s Srbijo, v soboto popoldne bo na sporedu sosedski derbi proti Hrvaški, v nedeljo dopoldne pa še zaključni obračun proti Črni gori.

Reprezentance se bodo v posameznem dvoboju najprej pomerile v igri dvojic in posamezno, sledilo bo štafetno zbijanje, nato bosta istočasno na sporedu dva natančna zbijanja ter obračun v igri v krog, za konec vsake tekme pa še hitrostno zbijanje.

Vse tekme Slovenije bodo v živo prenašane prek spletne in Facebook strani Balinarske zveze Slovenije. Organizator turnirja bo v skladu z veljavnimi odloki pri obiskovalcih dolžan preverjati izpolnjevanje PCT–pogojev (preboleli, cepljeni, testirani).

Tonejc in Čeh blestela

Članska reprezentanta Dejan Tonejc in Erik Čeh sta julija slavila na močnih mednarodnih turnirjih dvojic v Postojni in Dragomerju, konec tedna pa sta po seriji zmag zaradi zdravstvenih težav morala predčasno skleniti nastop na Veliki nagradi Pazina. Aktivne so tudi članske reprezentantke, ki so ravno tako nastopile na omenjenih turnirjih, konec tedna pa se bodo še enkrat podale na mednarodni turnir v Istro.

V Ilirski Bistrici boljši Hrvati

Sredi julija sta prijateljski obračun odigrali reprezentanci Slovenije in Hrvaške do 15 let. Sosedski derbi je pred velikim številom gledalcev v Ilirski Bistrici pripadel Hrvatom, ki so bili v zelo napeti tekmi boljši z 10:14. Slovenci bodo imeli priložnost za revanšo v petek, ko bo na Reki na sporedu povratni obračun.

Balinarji s Foksijem in otroci

Tudi letos je Balinarska zveza Slovenije v okviru Olimpijskega tabora z Lisjakom Goksijem v Kranjski Gori pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije predstavila balinanje. Članoma Komisije za mladino BZS Toniju Trobcu in Davidu Širclju so pri atraktivnem programu z več kot 30 udeleženci pomagali mladi pomočniki, saj je dogodek v Kranjski Gori predstavljal začetek programa Mladi za mlade, ki ga je zagnala Komisija za mladino in bo imel tudi humanitarno noto. 

SLOVENIJA – HRVAŠKA 10:14
Dvojica: Martin Burdych/Martin Vrabec – Ivan Šokić/Leon Brnić 5:9, Luka Brišar/Jakob Tragin – Niko Žiganto/Nino Majcen (Filip Kajin) 10:9
Posamezno: Anže Moličnik – Ivan Načinović 1:9, Urban Hiti – Adrian Šipek 8:9
Hitrostno zbijanje: Martin Burdych – Ivan Načinović 12:22
Natančno zbijanje: Anže Moličnik – Filip Kajin 8:7, Luka Brišar – Niko Žiganto 4:10
Štafetno zbijanje: Urban Hiti/Martin Burdych – Ivan Načinović/Ivan Šokić 34:36
Dvojica: Urban Hiti/Justin Vrabec – Adrian Šipek/Nino Majcen 6:13, Luka Brišar/Jakob Tragin – Ivan Načinović/Filip Kajin 4:13
Posamezno: Martin Burdych – Leon Brnić 9:8, Anže Moličnik – Ivan Šokić 13:10
Galerija

Članki iz rubrike