baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

mirjam poterbin portret 1 Lady

Z mladostno energijo v petdeseta

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

natasa pirc musar volodimir zelenski fb Reporter.si

Mini udar Nataše Pirc Musar in ukrajinski posli: ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

894776_046-seve Njena.si

Vrtoglavi zaslužki hrvaških pop kraljic

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

(gb)
(gb)
0 12.08.2021 12:40:41

Druga med profesionalci

Žan Luka Štirn
psno
Žan Luka Štirn je dosegel še drugo profesionalno zmago, potem ko se je letos ob začetku poletja odločil za profesionalno golfsko pot.

Na dvodnevnem turnirju v Yanktonu v Južni Dakoti, ki leži ob reki Misuri čisto na meji z Nebrasko, je Žan bil bitko s Timom Aliesom. Po zadnji luknji drugi dan sta bila izenačena, v dodatni luknji ('sudden death') pa je Žan odigral birdieja in požel drugo profesionalno zmago.

Po uspehu Žan Luka Štirn seveda ni skrival veselja: "Zelo sem vesel, da mi je uspelo zmagati. Pred tem turnirjem sem zgrešil dva reza, tako da je ta zmaga super za samozavest in dodatno motivacijo za naprej. Drugo rundo sem začel zelo dobro. Po 12 luknjah sem imel –5, potem pa sem naredil nekaj napak, vendar sem se še pravočasno zbral in nato premagal Tim Aliesa v 'sudden deathu'. Bilo je kar živčno, ampak to so trenutki, v katerih se največ naučimo in napredujemo."

Vsak delček telesa deluje enotno

Časa za počitek ni bilo, saj je Štirn nadaljeval z močnim turnirjem Hillcrest Invitational z nagradnim skladom 105.000 dolarjev. V seriji Dakota je to letošnji največji turnir, na katerem so nastopili najboljši v skupnem seštevku in nekateri povabljeni igralci.

Za 24-letnega Kranjčana je bil to prvi štiridnevni turnir na profesionalni poti in začel ga je odlično. Med 62 tekmovalci je brez težav opravil z rezom in bil po dveh dneh pri vrhu. Oba dneva je igral –5. "Moje patanje je zelo solidno, imel pa sem določena odstopanja pri začetnih udarcih in lahko rečem, da sem popravil tudi to. Preprosto čutim telo in pri udarcih vsak delček telesa deluje usklajeno z drugimi. Na glavnem turnirju Hillcrest sem uvodni rundi igral odlično (dvakrat 67 udarcev), nato pa tretji dan nekoliko izgubil občutek, predvsem pri zamahu," je Žan povedal po odličnem začetku do zdaj največjega turnirja v njegovi karieri.

Tretja runda je bila nekoliko slabša (+3), kar je povzročilo hitro ukrepanje in trezno pripravo pred zadnjim dnem. Štirn se je popravkov lotil kar zjutraj pred začetkom četrte runde: "Tretji dan je bil slabši, ker sem igral +3. Pred zadnjo, četrto rundo sem šel zgodaj zjutraj na enourni trening in nekako pridobil občutek. Zadnji dan sem udarjal korektno in naravnost, imel sicer nekaj slabših odločitev glede taktike, ampak z zadnjim tednom sem zadovoljen. Golf je zanimiv in precej dramatičen, poln rezultatskih vzponov in padcev. Vsakokrat se lahko kaj naučiš in vedno lahko napreduješ," je uspešen teden podčrtal Slovenec, ki gre skozi sito številnih golfistov, ki se želijo dokazati, uspeti in se prebiti v ospredje.

Žan Luka Štirn je Hillcrest Invitational končal na 13. mestu z rezultatom –8. Rezultati, ki jih golfisti dosegajo na prvi ravni profesionalne poti, so izjemni, in to na igriščih, ki v dolžino merijo več kot 6000 metrov.

Že naslednja dneva pa je karavana nadaljevala s tekmovanjem na enodnevnem turnirju v 250 kilometrov oddaljenem Brooksu v zvezni državi Iowa. Žan Luka Štirn je ohranil dober občutek iz Yanktona ter prvi turnir končal na četrtem mestu s tremi udarci pod parom igrišča, naslednji dan pa uvrstitev še izboljšal, saj je igral –4 ter drugo preizkušnjo končal na drugem mestu.

Žanu želimo veliko znanja, vztrajnosti in sreče pri iskanju svojega mesta v krutem svetu moškega golfa. (gb)

Vrstni red na turnirju Hillcrest Invitational (Yankton, Južna Dakota): 1. Colin Monagle (ZDA) –19, 2. Brady Calkins (ZDA) –18, 3. Robert Bell (ZDA) –17, 13. Žan Luka Štirn (SLO) –8

Članki iz rubrike