stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

(gb)
(gb)
0 10.06.2021 11:11:09

Mladi golfist Luka Naglič prišel in zmagal

Luka Naglič
GZS
V nadaljevanju sezone Slo Toura so se karte v primerjavi z začetkom kar pošteno premešale.

Od prvega pa do tokratnega, sicer četrtega turnirja Slo Tour, je minilo več kot dva meseca, na vrhu posameznih turnirjev pa je praktično vsakokrat druga golfistka ali golfist. Nekaj je k spremenjeni zasedbi prispevala šola in z njo bolj zapletene razmere, še posebej za maturante, svojo absolutno dodano vrednost pa je prav tako prispevala šola, vendar tista onstran Atlantika.

Že na tretjem Slo Touru je na Otočcu, ob vrnitvi iz ZDA, na vrh skočila Inja Fric, zadnji konec tedna pa je mojstrstvo pokazal študent Univerze Arkansas State Luka Naglič. Žirovničan je zaključil drugi letnik onstran Atlantika, kjer je igral skupaj z Žanom Luko Štirnom. Na letošnjem prvencu na igrišču Livada v Moravskih Toplicah pa je že po dveh dneh za vsaj štiri udarce za seboj pustil vso konkurenco. Uvodni dan je Luka (GK Bled) igral –1, naslednji dan –2, tretji dan pa je korektno nadzoroval preostale golfiste in na koncu pristal pri paru. Tri udarce sta za njim zaostala Jan Hribernik (Ptuj) in Madžar Akos Horvath. Pri mladincih se je izkazal Max Golob (Trnovo), pri fantih do 16 let pa prav tako član GK Trnovo, Jaka Babnik.

Pri dekletih je bilo prav tako jasno, da po dveh dneh nobena ne more ogroziti zmage Madžarke Eve Emme Jaczkovics, ki je denimo Izo Belo Ivanko pustila za seboj za kar 12 udarcev. Madžarka je za 54 lukenj potrebovala 236 udarcev, Ivankova pa 248.

Članki iz rubrike