favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

(mf)
(mf)
0 03.06.2021 14:57:15

Curling: Zadnji naslov ostal doma

Jošt Lajovec in Maruša Gorišek, državna prvaka v mešanih dvojicah.
CZS
S tekmami mešanih dvojic se je zaključilo še zadnje državno prvenstvo v tej sezoni, naslov prvakov sta osvojila Jošt Lajovec in Maruša Gorišek. V nedeljo pa se je s koncem mednarodnega turnirja Ljubljana Open tudi uradno končala letošnja curling sezona v Sloveniji.

Na državnem prvenstvu mešanih dvojic je letos nastopalo kar dvanajst ekip iz petih slovenskih curling klubov. Tekme so potekale v ledni dvorani Zalog, ki je že več kot dva tedna spremenjena v pravo curling dvorano s tekmovalno ledeno površino. Po izredno izenačenem finalu, v katerem je bilo treba igrati dodatni obrat, sta zmagala Jošt Lajovec in Maruša Gorišek iz curling klubov Zalog in Ljubljana. Drugo mesto sta osvojila Simon Langus in Liza Gregori (CK Jesenice), tretja pa sta bila Nina Kremžar in Tomaž Toplak (CK Ljubljana). Prvenstvo je odločalo tudi o reprezentanci za svetovno prvenstvo skupine B in predkvalifikacijski turnir za uvrstitev na olimpijske igre.


Ljubljanski mednarodni turnir prvič osvojila slovenska ekipa

Kot zadnje dejanje letošnje sezone se je v Zalogu odvil še mednarodni turnir Ljubljana Open 2021. Gre že za četrto izvedbo mednarodnega turnirja, ki je skozi leta postal eden najpopularnejših in prepoznavnih curling turnirjev v tem delu Evrope. Na zadnjem, leta 2019, se je turnirja udeležilo 30 ekip z vsega sveta, med drugim tudi iz Kanade, ZDA, Škotske, Danske in Švice. Letos je zaradi še vedno zaostrenih epidemioloških razmer nastopalo le deset ekip iz Slovenije, Rusije, Avstrije, Škotske, Švice in prvič v zgodovini curlinga tudi iz Bosne in Hercegovine. Prvo mesto je osvojila ekipa pod vodstvom Štefana Severja iz Curling kluba Jesenice.


Vsa državna prvenstva v dveh tednih

Zaradi epidemije je bilo treba vsa tekmovanja, ki se sicer zgodijo med sezono, letos izpeljati naenkrat. Ledni tehniki so že od začetka maja pripravljali ledeno površino in jo iz hokejske spremenili v pravo dvorano za curling. Ta se namreč igra na posebnem, za to namenjenem ledu, ki ga v Sloveniji nimamo, zato so takšni dogodki še toliko pomembnejši za razvoj slovenskega curlinga. Nekateri igralci so tako v dveh tednih odigrali več kot 20 tekem curlinga, odvila pa so se državna prvenstva v vseh kategorijah, vključno s curlingom na invalidskih vozičkih.


Naslednja sezona z največ mednarodnimi prvenstvi

Sezona curlinga se po navadi začne septembra in traja do konca maja. V prihodnji sezoni nas čaka rekordno število mednarodnih prvenstev, saj gre za olimpijsko leto, pri čemer pa vsi udeleženci olimpijskih iger še niso določeni. Tako nas poleg rednih evropskih in svetovnih prvenstev čakajo še predkvalifikacijski in kvalifikacijski turnirji za olimpijske igre. Za Slovenijo se mednarodna sezona začne že sredi septembra, ko bosta moška in ženska reprezentanca nastopali na evropskem prvenstvu skupine C. Cilj obeh ekip je osvojitev zlate ali srebrne kolajne in s tem ponovni preboj v skupino B evropskega curlinga. 

Galerija

Članki iz rubrike