hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

Donald Rose in Bojana Ksela Njena.si

Nekdanja televizijca drugič postala starša

Branko Jovanović Vunjak - Brendi Njena.si

Pred desetimi leti se je za vedno poslovil Brendi

sta
sta
0 22.05.2021 12:19:51

SENZACIJA IZ SLOVENIJE! Ana Belac na poti do ZGODOVINSKEGA dosežka na turnirju serije LPGA

Ana Belac
GZS
Slovenska golfistka Ana Belac je na dobri poti do največjega uspeha slovenskega golfa.

Po dveh rundah turnirja serije LPGA v Williamsburgu z nagradnim skladom 1,3 milijona dolarjev je Ana na drugem mestu z zgolj udarcem zaostanka za vodilno Sarah Kemp iz Avstralije.

Po dveh rundah turnirja serije LPGA v Williamsburgu z nagradnim skladom 1,3 milijona dolarjev je na drugem mestu z zgolj udarcem zaostanka za vodilno Sarah Kemp iz Avstralije. Belačeva je oddala seštevni kartici z rezultatoma 70 in 67 udarcev, tako da si s petimi udarci pod parom igrišča deli drugo mesto z nekdanjo številko ena svetovnega golfa Američanko Stacy Lewis in njeno rojakinjo Jessico Kordo. Na petem mestu z -4 je pet igralk, med njimi je tudi trenutno tretja igralka s svetovne lestvice Sei Young Kim iz Južne Koreje. Pred igralkami sta še dva kroga po 18 lukenj.Za 24-letno igralko iz Portoroža, zmagovalko skupne razvrstitve lanske turneje Symetra, ki je vstopna točka za serijo LPGA, je to prva uvrstitev v finalni del oziroma rez na najbolj elitni turneji za profesionalne igralke golfa (Ladies Professional Golf Association). Doslej je nastopila na treh turnirjih LPGA, vključno z odprtim prvenstvom ZDA.

Ana Belac, trenutno 514. igralka na svetu, bi si z uvrstitvijo med prvim deset na turnirju Pure Silk v ameriški zvezni državi Virginija na stežaj odprla vrata do olimpijskih iger v Tokiu. Za dve mesti za Slovenijo se potegujeta še Pia Babnik (448.) in Katja Pogačar (552.).

Značke: golf, ana-belac

Članki iz rubrike