princ filip, princ harry Svet24.si

Se je princ Harry spravil na pokojnega Filipa?

darja Svet24.si

Darja Gajšek ima ob rojstnem dnevu le eno željo

UV-jelincic family M24 Reporter.si

Jelinčiču se mudi še pred poletjem končati ...

Franc Jurša Svet24.si

Jurša: »Če sem čisto iskren, bi si želel, da ...

20210301-01049413 Necenzurirano

Parlamenta ni sesula opozicija, ampak vlada ...

ljubosumje Dobra karma

Se prepoznate kot ljubosumne ... in kako s tem ...

rastlinska hrana Njena.si

Z rastlinsko prehrano do ravnovesja v črevesju

sta
sta
0 04.05.2021 17:41:45

Laura Unuk od danes tudi uradno prva slovenska šahistka z nazivom mednarodnega mojstra

Laura Unuk
ŠZS
Laura Unuk je od danes tudi uradno prva slovenska šahistka z nazivom mednarodnega mojstra. Šahovska zveza Slovenije (ŠZS) je sporočila, da je od mednarodne zveze prejela uradni dokument s potrditvijo naziva.

Najboljša slovenska šahistka Laura Unuk je sredi marca zmagala na mednarodnem turnirju Cvet Mediterana na Reki. Že 9. marca je po zmagi nad rojakinjo Ivano Hreščak z "živim" ratingom nad 2400 točk izpolnila še zadnji pogoj za osvojitev naziva mednarodnega mojstra.

Enaindvajsetletna študentka fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo je na tekmovanju na Hrvaškem igrala z nazivom ženske velemojstrice.Nekdanja mladinska svetovna prvakinja je konec novembra slavila na turnirju v italijanskem kraju Bassano del Grappa. Osvojila je štiri točke iz petih partij. Tedaj je imela 2375 ratinških točk in tudi že vse tri norme za osvojitev naslova mednarodnega mojstra.

Nato je konec decembra na močnem turnirju v Barceloni v absolutni konkurenci dosegla 67. mesto med 138 udeleženci ter bila šesta med šahistkami. Osvojila je pet točk, čeprav treh partij v desetih krogih zaradi študijskih in drugih obveznosti ni igrala. Tedaj meje 2400 točk še ni presegla, uspelo pa ji je na Reki, kjer je turnir končala z ratingom 2452.

Značke: šah, laura-unuk

Članki iz rubrike