kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

jz
jz
0 04.05.2021 11:23:51

Brez najboljšega Slovenca, ki je še vedno najboljši na svetu

Profimedia
Ta konec tedna, 8. in 9. maja, bo v Splitu evropski pokal v metih, ki bi moral biti že marca v Leirii na Portugalskem. Prijavljenih je kar 399 atletov in atletinj (213 moških in 186 žensk) iz 42 članic evropske atletske zveze.


Največji zvezdi tekmovanja bosta zagotovo nemški metalec kopja Johannes Vetter, ki je letos orodje vrgel že 91,50 metra, in poljska metalka kladiva Anita Wlodarczyk, ki bo metala prvič po skoraj dveh letih. Izjemna bo tudi konkurenca v ženskem metu kopja, saj bodo nastopile tudi Nemka Christin Hussong, Belorusinja Tatjana Haladovič in Čehinja Barbora Špotakova.



Od Slovencev bodo v članski kategoriji nastopili Blaž Zupančič v suvanju krogle, Nejc Pleško v metu kladiva, Matija Kranjc s kopjem, v kategoriji do 23 let Anže Durjava v metu kopja, med članicami pa Veronika Domjan v metu diska, Barbara Špiler v metu kladiva in v kategoriji do 23 let Tjaša Križan v suvanju krogle. Ne bo pa nastopil najboljši slovenski tekmovalec v metih Kristjan Čeh, ki je disk letos že vrgel 67,51 metra in je še vedno najboljši na svetu. »Načrtovali smo, da bo Kristjan nastopil na evropskem pokalu marca, pa je odpadel. Zdaj imamo v načrtu zadnji del priprav v Medulinu in tega se bomo držali,« je včeraj povedal Kristjanov trener Gorazd Rajher, ki je bil s svojim varovancem na testiranju na ljubljanski Fakulteti za šport. Rajher je še dodal, da nenastop Čeha v Splitu seveda ne pomeni, da bi bil Kristjan v slabi formi, ampak da se je preprosto treba držati načrtovanih priprav, saj so največji cilj te sezone seveda olimpijske igre v Tokiu.

Značke: split, kristjan-čeh

Članki iz rubrike