mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 04.05.2021 10:46:20

Slovenski odbojkarji PIŠEJO ZGODOVINO, za začetek ponovitev finala evropskega prvenstva! Je lahko bolj noro?

alesfevzer.com
Slovenska odbojkarska reprezentanca se podaja na pot, ki je doslej še ni prehodila. To je nov mejnik za varovance Alberta Giulianija.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo 28. maja v Riminiju igrala zgodovinsko prvo tekmo v okviru elitne lige narodov. Prvi tekmeci slovenske vrste bodo Srbi, zatem se bodo varovanci Alberta Giulianija v prvem sklopu pomerili še z Italijani in Poljaki. V Riminiju bo vsaka reprezentanca odigrala 15 tekem.

Kot so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), bo uvod v ligo narodov ponovitev finala evropskega prvenstva leta 2019 v pariški dvorani Bercy. Takrat so bili uspešnejši srbski odbojkarji, ki so se veselili naslova. Drugi nasprotniki Slovencev bodo Italijani, 30. maja pa se bodo Slovenci pomerili še s svetovnimi prvaki Poljaki.



Po treh dneh premora bo nato 3. junija obračun Slovenije in Nizozemske, ki je v ligi narodov zamenjala Kitajsko, sledili bosta tekmi z Argentino in Nemčijo. V okviru tretjega tridnevnega sklopa, ki bo med 9. in 11. junijem, bodo Slovencem nasproti stali Kanadčani, Francozi in Rusi, četrti sklop tekem med 15. in 17. junijem pa prinaša tekme z Brazilijo, Avstralijo in Iranom.

Zadnje tri tekme rednega dela bodo na sporedu med 21. in 23. junijem, tekmeci Slovenije bodo Američani, Japonci in Bolgari. V Riminiju bo vsaka reprezentanca odigrala 15 tekem, sledili pa bodo zaključni boji najboljše četverice, ki bodo dali zmagovalca letošnjega tekmovanja.

Članki iz rubrike