Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(sk)
(sk)
1 29.04.2021 11:41:25

Kegljaško ekipno DP za mlajše člane (U-23): Naslova v Kamnik in Postojno

Mlade Kamničanke so prepričljivo obranile naslov prvakinj med mlajšimi članicami.
psno
Tudi mlajši člani so opravili svoje kegljaške nastope za ekipno DP, ki je štelo tudi kot kvalifikacijsko za posamično DP.

Dekleta so svoja dva nastopa opravila na kegljišču Calcita v Kamniku. Prednost domačega kegljišča so prvi dan spretno izkoristile domačinke, ki so podrle odličnih 1657 kegljev in si nabrale lepo prednost pred Pivčankami in Črnomaljkami. Drugi dan so igralke Bele Krajine prek Sare in Tine Mržljak močno pritisnile, toda domači Calcit je ponovno zelo suvereno odigral in zasluženo drugič zapored prišel do ekipnega naslova. Bela Krajina je drugi dan prišla do kar 1667 podrtih kegljev, kar je bilo dovolj za naslov podprvakinj. Pivčankam na koncu ni uspelo obraniti drugega mesta, za katerim so zaostale le 22 kegljev, toda tudi z bronom so bile zelo zadovoljne. Prvi dan je bila med posameznicami najboljša Kamničanka Tea Repnik s 571 keglji. Drugi dan pa je njena soigralka Lea Drnovšek podrla 586 kegljev. Le dva manj pa je zbrala Radičeva iz Pivke, tri oziroma pa štiri keglje manj pa sta podrli Sara in Tina Mržljak. Najboljših šestnajst posameznic si je priborilo finale posamičnega prvenstva in pa v kombinaciji, ki bo 8. maja prav tako v Kamniku. S prvega mesta bo krenila Nataša Radič, ki pa ima kar štiri nevarne zasledovalke.



Mlajši člani so imeli svoja dva nastopa na kegljišču Triglava v Kranju. Odlično so odigrali mladi igralci Dormea iz Zagorja, ki so prvi dan podrli izvrstnih 1749 kegljev. Ob tem je celo četrti igralec (Sivec) podrl kar 567 kegljev, ki pa niso šteli v ekipni rezultat. Najboljši posameznik prvega dne je bil že uveljavljeni Pivčan Denis Pašič, ki je podrl odličnih 629 kegljev. Zagorjani so si nabrali prednost kar 78 kegljev pred Postojnčani, na tretjem mestu pa je pristala Pivka. Drugi dan pa so odlično krenili igralci Proteusa, ki so zelo hitro začeli zmanjševati zaostanek za Zagorjani. Na koncu je Dormeo celo nekoliko popustil in Postojnčani so prišli do novega naslova ekipnih prvakov s prednostjo 15 kegljev.



Zelo napet boj pa je bil za končno tretje mesto. Odlično so finiširali mladi igralci Bresta, ki so prvi dan kar nekoliko presenetljivo odigrali slabo, drugi dan pa končali pri kar 1683 podrtih kegljih. Predvsem je odlično odigral Gašper Urbas, ki je bil s 589 podrtimi keglji najuspešnejši posameznik drugega dne. Zelo pa so bili razočarani igralci Adrie, ki so kljub odličnemu drugemu dnevu zaostali za bronom za vsega dva keglja. V boju za tretje mesto so bili dolgo tudi Pivčani, ki pa so na koncu zaostali za odličjem 29 kegljev. Žal so poleg izvrstnega mladega reprezentanta Pašiča pogrešali še enega razigranega igralca.



Tudi med mlajšimi člani bo finale posameznikov in kombinacije 8. maja. Fantje bodo tudi tretji nastop imeli v Kranju. Trenutno vodilni je Pašič, ki ima skupaj lepih 1213 kegljev in s tem zajetno prednost pred Mikom Steržajem iz Radencev, kar 48 kegljev.



Rezultati ekipnega DP (U-23)
Dekleta
1. Calcit (T. Repnik, L. Drnovšek, T. Schatz, M. Koprivec) 3305, 2. Bela Krajina (T. Mržljak, A. Ljubenko, S. Mržljak) 3247, 3. Pivka (L. Pašič, A. Pekošak, N. Radič, I. Zoran) 3225, 4. Proteus 3144, 5. Brest 2996, 6. Adria 2535

Fantje
1. Proteus (A. Cej, M. Vilhar, N. Požun, Ž. Požar) 3382, 2. Dormeo (A. Prašnikar, A. Sivec, L. Hribar, D. Jerman) 3367, 3. Brest (J. Lekše, G. Urbas, G. Mlakar, J. Piletič) 3252, 4. Adria 3250, 5. Pivka 3223, 6. Konstruktor 3127, 7. Triglav 2619

Članki iz rubrike