kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 28.04.2021 21:48:43

Liga prvakov: Dobovec se je dobro upiral favorizirani BARCELONI

Facebook
Slovenski državni prvak v futsalu Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2).

Barcelona, ki na turnirju v Dvorani Krešimirja Ćosića meri na svoj četrti naslov, je povedla v deveti minuti, ko je z izjemnim volejem z desetih metrov zadel Ferrao.

Prednost so favorizirani tekmeci podvojili v 12. minuti, ko je Aicardo z desne z diagonalnim strelom ukanil Damirja Puškarja. Ta se je med drugim enkrat izkazal v dvoboju ena na ena ob koncu polčasa, še pred tem pa je Marcenio zadel vratnico.

Dobovec, ki je sicer igral podrejeno vlogo, je tudi nekajkrat nevarno streljal, predvsem Rok Mordej in Tihomir Novak sta kar resno ogrozila vratarja Barcelone.

V 30. minuti je nevarno meril tudi Teo Turk, a malce zgrešil cilj. Čeprav so bili Dobovčani po številu strelov bolj ali manj enakovredni tekmecem, pa so slednji vendarle znali nadzorovati potek tekme in jo pripeljati do zanje srečnega konca.


Slovenske prvake so pod vodstvom Kujtima Morine v Zadru zastopali Puškar, Mordej, Turk, Luka Perić, Vedran Matošević, Marko Peček, Florjan Fras, Timotej Kotnik, Žiga Čeh, Novak, Klemen Duščak, Blaž Gorinšek, Niko Cesarec in Uroš Kotnik.

Manjkal je kaznovani Kristjan Čujec, edini Slovenec z nastopom na zaključnem turnirju lige prvakov, kjer je leta 2014 (ko so nastopali le štirje klubi na turnirju) igral z azerbajdžanskim Arazom.

Dobovec se je sicer že 18. februarja kot prvi slovenski klub v zgodovini uvrstil na zaključni turnir elitne lige prvakov, ko je v Kazahstanu premagal Aktobe.

Pred leti je bila blizu temu Litija, ki jo je zaustavila Barcelona, predlani še bliže Dobovec, ki je v Moskvi klonil v zadnjih minutah odločilne tekme z domačim KPRF. Doslej se je najmočnejše futsalsko klubsko tekmovanje vedno sklenilo s finalnim turnirjem štirih ekip, tokrat pa prvič na zaključnem turnirju sodeluje osem moštev.

V Zadru si je že pred tem polfinale zagotovil tudi Kairat Almaty, ki je po podaljšku premagal Benfico s 6:2. Po rednem delu je bilo 2:2. V četrtek bosta še preostali dve četrtfinalni tekmi, para pa sta Inter FS - Ugra Jugorsk in Sporting - KPRF.

Članki iz rubrike