profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

gb
gb
0 01.04.2021 12:46:07

Zanimivo, napeto in zavzeto

Iza Bela Ivanko, Neža Šiftar in Barbara Car
gzs
Na prvem letošnjem Slo Touru sta najboljše rezultate dosegla Neža Šiftar pri dekletih in Kristjan Vojteh Burkelca pri fantih. Dobro pripravljeno igrišče v Arboretumu je zaznamovalo spremenljivo vreme in številna nihanja tekmovalcev.

Igrišče v Arboretumu ima par 71, in četudi ni med daljšimi, velja za bolj zahtevno. Uvodna runda ni prinesla večjih presenečenj, se je pa igrala z živci marsikoga. Med šesterico deklet sta uvodni dan v ospredje stopili Neža Šiftar in Barbara Car, ki sta z nekaj težavami opravili s prvimi devetimi luknjami, a zato s precej večjim nasmehom z drugo polovica igrišča. Med dvajsetčlansko moško konkurenco pa je izjemno začel Jan Čirič, ki je prvo polovico igrišča končal s 33 udarci, a je precej popustil v nadaljevanju, še posebej bo moral hitro pozabiti 18. luknjo. Najbolj stabilno formo je prvi dan prikazal Kristjan Burkelca, ki mu je edinemu uspelo igrati pod parom igrišča (–3), štiri udarce za njim sta bila Mark Trnovec in Luka Strašek.

siftar
Neža Šiftar
gzs


Druga runda, ki je minila v pomladanskem soncu, sta pri dekletih odlično izkoristili Iza Bela Ivanko in Barbara Car. Iza Bela je igrala +4, prav tako kot Barbara Car. Slednja je prehitela vodilno po prvi rundi Nežo Šiftar. Pred tretjim dnevom je rezultatski preobrat zagotavljal pravo bitko za zmago na prvem letošnjem Slo Touru. Pri fantih se je v drugi rundi z igriščem v Arboretumu odlično spoprijel Jakob Balkovec, s petimi udarci pod parom, kar se je ob koncu turnirja izkazalo za najboljši rezultat med vsemi. Napredoval je tudi Gal Patrik Štirn, ki se je s petega mesta dvignil na tretje.

Burkelca
Kristjan Vojteh Burkelca
gzs


Zadnji dan je tekmovalcem ponudil neprijetne vremenske razmere, ki so vplivale na mnoge. Neža Šiftar je razumela sporočilo obeh zasledovalk ter napadla igrišče z vso zbranostjo. Trije udarci nad parom je bil najboljši rezultat vseh treh dni, to pa je pomenilo, da je Neža postala zmagovalka uvodnega Slo Toura. Najslabšo rundo je odigrala Barbara Car, ki je tako dopustila Izi Beli Ivanko, da se ji je pridružila na končnem drugem mestu absolutno. V moškem delu turnirja je bilo vse jasno po devetih luknjah tretje runde, za katere je Kristjan Vojteh Burkelca potreboval 34 udarcev. Prednost je ob koncu le še povečal in tako zasledovalcem ušel za devet udarcev. Dovolj soliden zadnji dan je imel v rokah Gal Patrik Štirn, ki je z igriščem opravil z 72 udarci, ravno dovolj, da je na skupnem drugem mestu dohitel Jakoba Balkovca.

Balkovec
Jakob Balkovec *
gzs

Slednji je imel težave na uvodnih štirih luknjah, a se je kasneje zbral in turnir v absolutnem seštevku, skupaj s Štirnom, torej končal na drugem mestu. Vse podrobnosti na www.golfportal.si.

Slo Tour, Arboretum
(26.–28. marca)
Članice: 1. Neža Šiftar (Trnovo), 2. Valetnina Štiftar Anžič (Arboretum); mladinke: 1. Iza Bela Ivanko in Barbara Car (obe Racman); profesionalke: 1. Nastja Banovec (Grad Otočec); člani: 1. Kristjan Vojteh Burkelca (Trnovo), 2. Gal Patrik Štirn (Arboretum), 3. Luka Strašek (Arboretum); mladinci: 1. Jakob Balkovec (Arboretum), 2. Jan Čirič (Arboretum), 3. Nejc Čop Tomšič (Arboretum); profesionalci: 1. Mark Trnovec (Arboretum)

Značke: golf, arboretum

Članki iz rubrike