profimedia-0606418310 Svet24.si

Tako velika je že hči Toma Cruisa in Katie ...

1_nuša rojs Svet24.si

Nuša Rojs: Bila sem presenečena, ko sem ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

janez pogorelec pl2 Necenzurirano

Vplivni član NSi zaradi Janše ostal brez funkcije

PicsArt_04-20-12.28.57 Odkrito.si

Oh, kakšna groza?!

miran rudan Njena.si

Miran Rudan zaradi razmerja z 20 let mlajšo ...

gb
gb
0 01.04.2021 12:46:07

Zanimivo, napeto in zavzeto

Iza Bela Ivanko, Neža Šiftar in Barbara Car
gzs
Na prvem letošnjem Slo Touru sta najboljše rezultate dosegla Neža Šiftar pri dekletih in Kristjan Vojteh Burkelca pri fantih. Dobro pripravljeno igrišče v Arboretumu je zaznamovalo spremenljivo vreme in številna nihanja tekmovalcev.

Igrišče v Arboretumu ima par 71, in četudi ni med daljšimi, velja za bolj zahtevno. Uvodna runda ni prinesla večjih presenečenj, se je pa igrala z živci marsikoga. Med šesterico deklet sta uvodni dan v ospredje stopili Neža Šiftar in Barbara Car, ki sta z nekaj težavami opravili s prvimi devetimi luknjami, a zato s precej večjim nasmehom z drugo polovica igrišča. Med dvajsetčlansko moško konkurenco pa je izjemno začel Jan Čirič, ki je prvo polovico igrišča končal s 33 udarci, a je precej popustil v nadaljevanju, še posebej bo moral hitro pozabiti 18. luknjo. Najbolj stabilno formo je prvi dan prikazal Kristjan Burkelca, ki mu je edinemu uspelo igrati pod parom igrišča (–3), štiri udarce za njim sta bila Mark Trnovec in Luka Strašek.

siftar
Neža Šiftar
gzs


Druga runda, ki je minila v pomladanskem soncu, sta pri dekletih odlično izkoristili Iza Bela Ivanko in Barbara Car. Iza Bela je igrala +4, prav tako kot Barbara Car. Slednja je prehitela vodilno po prvi rundi Nežo Šiftar. Pred tretjim dnevom je rezultatski preobrat zagotavljal pravo bitko za zmago na prvem letošnjem Slo Touru. Pri fantih se je v drugi rundi z igriščem v Arboretumu odlično spoprijel Jakob Balkovec, s petimi udarci pod parom, kar se je ob koncu turnirja izkazalo za najboljši rezultat med vsemi. Napredoval je tudi Gal Patrik Štirn, ki se je s petega mesta dvignil na tretje.

Burkelca
Kristjan Vojteh Burkelca
gzs


Zadnji dan je tekmovalcem ponudil neprijetne vremenske razmere, ki so vplivale na mnoge. Neža Šiftar je razumela sporočilo obeh zasledovalk ter napadla igrišče z vso zbranostjo. Trije udarci nad parom je bil najboljši rezultat vseh treh dni, to pa je pomenilo, da je Neža postala zmagovalka uvodnega Slo Toura. Najslabšo rundo je odigrala Barbara Car, ki je tako dopustila Izi Beli Ivanko, da se ji je pridružila na končnem drugem mestu absolutno. V moškem delu turnirja je bilo vse jasno po devetih luknjah tretje runde, za katere je Kristjan Vojteh Burkelca potreboval 34 udarcev. Prednost je ob koncu le še povečal in tako zasledovalcem ušel za devet udarcev. Dovolj soliden zadnji dan je imel v rokah Gal Patrik Štirn, ki je z igriščem opravil z 72 udarci, ravno dovolj, da je na skupnem drugem mestu dohitel Jakoba Balkovca.

Balkovec
Jakob Balkovec *
gzs

Slednji je imel težave na uvodnih štirih luknjah, a se je kasneje zbral in turnir v absolutnem seštevku, skupaj s Štirnom, torej končal na drugem mestu. Vse podrobnosti na www.golfportal.si.

Slo Tour, Arboretum
(26.–28. marca)
Članice: 1. Neža Šiftar (Trnovo), 2. Valetnina Štiftar Anžič (Arboretum); mladinke: 1. Iza Bela Ivanko in Barbara Car (obe Racman); profesionalke: 1. Nastja Banovec (Grad Otočec); člani: 1. Kristjan Vojteh Burkelca (Trnovo), 2. Gal Patrik Štirn (Arboretum), 3. Luka Strašek (Arboretum); mladinci: 1. Jakob Balkovec (Arboretum), 2. Jan Čirič (Arboretum), 3. Nejc Čop Tomšič (Arboretum); profesionalci: 1. Mark Trnovec (Arboretum)

Značke: golf, arboretum

Članki iz rubrike