Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ts
ts
0 01.04.2021 10:52:47

Kdaj naprej?

Končana so zimska državna prvenstva v različnih kategorijah. Zdaj se vse skupaj seli na zunanja igrišča, ko bo to seveda dovoljeno.

Na igriščih ŽTK Maribor se je zaključilo zimsko državno prvenstvo v kategoriji U-18. Do naslova sta se prikopala domača predstavnika Annika Planinšek (ŽTK Maribor) in Sebastian Dominko (ŽTK Maribor).

planinsek dominko


Planinškova je v velikem finalu premagala Pio Marijo Rebec (TC Ljubljana) in tako potrdila dobro formo, ki jo je kazala na članskem državnem prvenstvu. Uspehu se je od vseh nasprotnic še najbolj približala prav Rebčeva, ki je v drugem nizu osvojila pet iger. Za Planinškovo je to prvo DP v posamični konkurenci, že leta 2019 pa ji je skupaj s Petjo Drame uspelo osvojiti turnir DP dvojic. Pri fantih je bilo že pred finalom znano, da bo zmaga ostala doma, v vitrinah ŽTK Maribor. Nasproti sta si stala 17-letni Sebastian Dominko in skoraj tri leta mlajši Žiga Švec. Slednji je v četrtfinalu povsem nadigral prvega nosilca turnirja Luna Obrula (ŽTK Maribor), v finalu pa ni našel pravega recepta za levorokega Dominka, ki je bil boljši s 6:4 in 6:0. Za Sebastiana, ki se je decembra 2020 z zmago na Breskvarjevem memorialu izkazal že tudi na članski sceni, je bil to prav tako krstni naslov državnega prvaka v posamični konkurenci.

dvojice moski u18



Na igriščih TK Spin Medvode smo dobili zimska državna prvaka v kategoriji Odmev U-14. Najboljša sta postala Marko Retelj iz TK Krka Otočec in Ela Plošnik iz TK Triglav Kranj. Dvanajstletna Ela je v finalu proti drugi nosilki Juliji Bogatin (Luka Koper) hitro povedla s 4:1 in z zmago v prvem nizu (6:3) sploh kot prva na tem državnem prvenstvu odvzela niz Bogatinovi. Slednja tudi v drugem nizu ni našla pravega recepta za leto dni mlajšo tekmico, ki se po novem lahko pohvali z dvema naslovoma državne prvakinje v posamični konkurenci. V lanski zimski sezoni se je namreč razveselila že naslova državne prvakinje v kategoriji U-12, ko je v finalu s 6:2 in 6:3 ugnala Beti Butino Jazbec (ŽTK Maribor). Le dve leti po osvojenem naslovu zimskega državnega prvaka v starostni kategoriji U-12 se je v svoji kategoriji na vrh države znova povzpel Marko Retelj. Varovanec Matjaža Pogačnika je v finalu ugnal Maksima Despotovića (Brežice), ki je sicer finale odlično začel in tudi osvojil uvodni niz. Retelj, ki je v četrtfinalu in polfinalu nadigral Matica Hribarja (TK CC) in Žigo Šeška (As Litija), je še pravi čas ujel prave občutke in zrežiral preobrat. Tretji niz je dobil z rezultatom 6:3.

dvojice u18


Ob posamičnih zmagovalcih so pokale na zimskem državnem prvenstvu v starostnih kategorijah U-14 in U-18 prejeli tudi najboljši v dvojicah. V zgornjem delu žreba sta si mesto v finalu priborila Luka Albreht (TK CC) in Žiga Šeško (As Litija), v spodnjem delu pa je to brez izgubljenega niza uspelo navezi M. Hribar/G. Matijašič. V finalu sta več pokazala predstavnika TK Center Court, ki sta Luko in Žigo ugnala s 6:4 in 6:4. Pri deklicah je do naslova prav tako prišla dvojica, ki prihaja iz istega kluba. To je namreč uspelo Kaji Najzer in Zali Vnuk iz TK In, ki sta bili v finalu z 2:0 v nizih boljši od Julije Bogatin (Luka Koper) in Eve Cikajlo (Radomlje).

V kategoriji Petrol U-18 so tudi v dvojicah blesteli predstavniki domačega kluba. Pri fantih smo v finalu spremljali obračun štirih igralcev iz ŽTK Maribor, do naslova pa sta prišla Sebastian Dominko in Lun Obrul. V finalu sta bila s 6:3 in 6:4 boljša od Gordana Frana Mileusnića in Marsela Žnuderla. Pri dekletih sta se na koncu zmage veselili Nika Strašek (ŽTK Maribor) in Brina Šulin (Radomlje). Za las sta bili na koncu za naslov prekratki Petja Drame in Annika Planinšek (obe ŽTK Maribor).


Angeli obstal v kvalifikacijah

Član ŽTK Maribor Carlo Angeli se je podal v Turčijo, kjer je nastopil na turnirju TE U-16. V prvem krogu kvalifikacij je z 2:0 v nizih ugnal domačega povabljenca Kagana Ozdena (7:5, 6:0), nesrečen poraz v drugem krogu kvalifikacij pa ga je stal preboja v glavni del turnirja. Z rezultatom 4:6, 6:1, 9:11 ga je premagal domačin Emirhan Bulut.

Zimsko DP U-14, posamezniki, finale: Despotović – Retelj 6:2, 3:6, 3:6; dvojice, finale: Hribar/Matijašič – Albreht/Šeško 6:4, 6:4; posameznice, finale: Plošnik – Bogatin 6:3, 6:2; dvojice, finale: Najzer/Vnuk – Bogatin/Cikajlo 6:2, 7:5; zimsko DP U-18, posamezniki, finale: Švec – Dominko 4:6, 0:6; dvojice, finale: Dominko/Obrul – Mileusnić/Žnuderl 6:3, 6:4; posameznice, finale: Rebec – Planinšek 1:6, 5:7; dvojice, finale: Strašek/Šulin – Drame/Planinšek 6:4, 3:6, 11:9

Članki iz rubrike