Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

gb
gb
0 08.10.2020 10:39:00

Zmaga ji pomeni vse na svetu

Paula Shulz Hanssen, nova amaterska evropska prvakinja.
psno
Bolj razburljivega zaključka letošnjega evropskega amaterskega prvenstva za dekleta si ne bi mogli želeti. Po štirih dneh tekmovanj in odigranih 72 luknjah na igrišču Cubo Golf Ljubljana v Smledniku sta bili z 271 udarci izenačeni 17-letna Paula Shulz Hanssen in pet let starejša Francozinja Chloe Salort.

Zanimivo, da je bila prve tri dni v ospredju Avstrijka Emma Spitz, ki pa je zadnji dan v slabih vremenskih razmerah popustila in na koncu celo izpadla z mest, ki prinašajo kolajne, saj jo je prehitela še Salortova, rojakinja Agathe Laisne. Prav Agathe je bila ena od favoritinj za končno zmago, saj je odlično formo prikazala že konec septembra, ko je v švicarskem Lavauxu zmagala na profesionalnem turnirju serije Let Acces in tam v izločilnem finalnem obračunu premagala Pio Babnik in rojakinjo Agathe Sauzon.

Za zlato odličje sta Paula in Chloe morali odigrati še dodatne tri luknje (7, 8 in 9), kjer je bila Schulz Hannsenova s pregovorno nemško vztrajnostjo in umirjenostjo boljša na dveh luknjah, na sedmi pa sta bili izenačeni, in tako je prišla do največjega uspeha v karieri. Sezona Paule Schulz Hanssen je več kot sanjska, saj je 17-letnica septembra osvojila zlato odličje na mladinskem ekipnem evropskem prvenstvu na Slovaškem, kjer je v finalu proti Švedski imela odločilno vlogo. Osvojila je tudi srebro s člansko reprezentanco, zdaj pa je dodala še največji posamični uspeh.

Simpatična Nemka je bila po evropskemu naslovu skoraj brez besed: "Ne morem verjeti. Dvojni evropski naslov! Lahko rečem le, da mi zmaga pomeni vse na svetu. To, da lahko izkusim celotno stvar s temi ljudmi okoli sebe, je zame popolno. Sem več kot ponosna in neverjetno hvaležna za to, kar sem lahko tukaj doživela."

Srečo in zadovoljstvo je, kljub rahlemu grenkemu priokusu, delila tudi Chloe Lasort: "Zelo sem vesela in srečna. Bila sem na vrhu, izenačena z najboljšim rezultatom. Seveda sem malce razočarana zaradi končnice, ampak teden je bil izjemen. Hvala staršem, ki me priganjajo in bodrijo, hvala trenerski ekipi, pa ekipi Univerze Kent State ter mojim reprezentančnim soigralkam, ki so me spodbujale v dvoboju proti Pauli. Hvala tudi Golf zvezi Slovenije, kajti brez njih ne bilo prvenstva. Super ste."

Fričevi zmanjkal le en udarec

Slovenskim golfistkam se žal ni uspelo prebiti v finalni del prvenstva. Največ možnosti je imela študentka Univerze North Carolina Inja Fric, tudi letošnja državna prvakinja, a ji je za finalni krog zmanjkal en sam udarec. Najmlajša med našimi je bila Barbara Car, 16-letnica, ki je drugi dan pokazala, da zmore več, a bi potrebovala še en takšen dan. Zelo dobro je s prvenstvom začela 18-letna Neža Šiftar, a je bilo nadaljevanje malce slabše, med tem ko sta Lana Malek (dobra igra v tretjem krogu) in Tijana Jovićević Kovačič že v uvodnih dneh izgubili vse možnosti za napredovanje.

Na podelitvenem zaključku sta udeleženke pozdravila nekdanji predsednik Evropskega Golf Združenja (EGA) Pierre Bechmann in predsednik Golf zveze Slovenije Žiga Osterc, hkrati pa oba poudarila odlično delo sodnikov, starterjev in vseh vpletenih. Še posebej se je izkazala ekipa igrišča Golf Cubo, ki se je vse dni neumorno trudila, da bi bilo vsem udeleženkam kar se da prijetno. In tako je tudi bilo.

Galerija

Članki iz rubrike