Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 07.10.2020 22:18:48

Novak Đoković desetič v polfinalu Roland Garrosa

Profimedia
Na odprtem teniškem prvenstvu Francije v Parizu so znani polfinalni pari. Pri dekletih sta to Nadia Podoroska - Iga Swiatek ter Petra Kvitova - Sofia Kenin, v moški konkurenci pa Rafael Nadal - Diego Schwartzman in Stefanos Tsitsipas - Novak Đoković.

Danes sta bila najprej na sporedu zadnja dva četrtfinala pri ženskah. Petra Kvitova je premagala Nemko Lauro Siegemund s 6:3, 6:3, v ameriškem obračunu pa je Keninova vpisala prvo zmago v dvobojih z Danielle Collins s 6:4, 4:6 in 6:0.

Tridesetletna Kvitova, dvakratna zmagovalka Wimbledona, ima edina izkušnje s polfinalom v Roland Garrosu; izgubila ga je leta 2012 proti Rusinji Mariji Šarapovi. Na poti do uvrstitvi med štiri najboljše še ni izgubila niza. Podobno impresivno statistiko ima v drugem polfinalu mlada Poljakinja - v petih dvobojih do polfinala je oddala le dvajset iger. Danes se je Swiatekova uvrstila tudi v polfinale dvojic.

Tekmica Kvitova za vstop v finale bo zmagovalka letošnjega odprtega prvenstva Avstralije in šesta igralka sveta. Za 21-letno Keninovo, rojeno v Moskvi, je to drugi najboljši rezultat na grand slamih. Pet let starejšo rojakinjo je premagala prvič v treh dvobojih, za zmago pa je potrebovala dobri dve uri igre.


Nato so na osrednji stadion Philippe-Chatrier v Roland Garrosu stopili še moški. Grk Stefanos Tsitsipas je v manj kot dveh urah premagal Rusa Andreja Rubleva s 7:5, 6:2, 6:3, zadnji obračun med prvim nosilcem Novakom Đokovićem in Špancem Pablom Carrenom Busto pa se je končal po dobrih treh urah (4:6, 6:2, 6:3, 6:4).

Obračun slednjih je bil ponovitev dvoboja v osmini finala odprtega prvenstva ZDA v začetku septembra letos, ki se je končal z eno najbolj odmevnih diskvalifikacij v zgodovini tenisa. Srb je namreč z žogico zadel linijsko sodnico in moral zapustiti New York.

V statistki sezone je to edini poraz Đokovića (32-1), ki je tedaj Špancu omogočil pot v četrtfinale in nato izenačitev dosežka kariere na grand slamih. Pablo Carreno Busta je bil tokrat prekratek za drugi zaporedni polfinale na grand slamih. Dobil je sicer prvi niz, v naslednjih treh pa je Đoković uveljavil svojo kakovost in se desetič uvrstil v polfinale Roland Garrosa.

V četrtek sta na sporedu ženska polfinale, moški pa se bodo merili v petek.

Značke: tenis, francija

Članki iz rubrike