janja-lakner-anžin, boštjan-anžin Dobra karma

Slovenski televizijec v Beogradu na lastni koži ...

Isidro Brito Bruno Svet24.si

To je 20-letnik, ki je zabodel in ubil ...

peter ceferin pl Reporter.si

Megaškandal slovenskega pravosodja: odvetnik ...

neurje Svet24.si

Oranžno opozorilo za zahodno polovico države, ob...

splošna-bolnišnica-murska-sobota, respiratorji, ventilator, zdravstvo-dr Necenzurirano

Scenarij za drugi val katastrofičen, opreme pa ...

klm Odkrito.si

Na letalu izbruhnil pretep zaradi nenošenja mask

spela groselj Njena.si

Po nesreči Špela Grošelj spet v akcijo

STA
STA
1 25.07.2020 20:51:19

JUNAK LETA! Zvezdnik ameriškega nogometa bo izpustil sezono in si nadel ZDRAVNIŠKO HALJO!

Profimedia
Igralec ameriškega nogometa Laurent Duvernay-Tardif se je zaradi zaskrbljenosti nad novim koronavirusom odločil izpustiti prihajajočo sezono severnoameriške lige NFL in se posvetiti zdravniškemu poklicu, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Prvak NFL s Kansas City Chiefs je s tem postal prvi nogometaš, ki se je odpovedal igranju v tej sezoni.

Kanadčan je to objavil na družabnih omrežjih, potem ko je letos kot poklicni zdravnik iz neposredne bližine spoznal, kako je virus sars-cov-2 obremenil zdravstvo v Severni Ameriki. Duvernay-Tardif ima sicer doktorat s prestižne zdravstvene univerze McGill v Montrealu.

"To je ena najtežjih odločitev, ki sem jo doslej sprejel, ampak moram slediti svojim prepričanjem. Menim, da je to zame najboljša odločitev," je zapisal 29-letnik iz Quebeca.

"Ko sem bil letos v prvih vrstah borbe s pandemijo, sem spoznal, s kolikšnim stresom se spopadajo zdravniki v našem zdravstvenem sistemu," je dejal in dodal, da si ne sme dovoliti, da bi lahko prenašal virus v svojo družbo in okolje z igranjem ameriškega nogometa.


"Če bom tvegal lastno zdravje, bom to storil med skrbjo za paciente," je sklenil Duvernay-Tardif.

Iz kluba so že sporočili, da stojijo za odločitvijo enega ključnih členov na poti Kansasa do februarske osvojitve super bowla. Odločitev je pohvalil tudi Kansasov zvezdniški podajalec Patrick Mahomes.

"Vsi razumemo njegovo odločitev. Biti zdravnik je v teh trenutkih še toliko pomembnejše. Ta svet si želi narediti boljši in verjamem, da to že počne," je ob začetku treningov sporočil Mahomes.

Liga NFL se bo z rednim delom predvidoma začela 10. septembra.

Članki iz rubrike