venera Dobra karma

Tedenski horoskop: lahko si spremenite usodo, če ...

2_nuša rojs Svet24.si

Fatalna Nuša Rojs zaradi prirojene skolioze ...

marta kos anze logar Reporter.si

Zunanji minister Anže Logar zaščitil bivšo ...

Soča Svet24.si

Starša dečka, ki je utonil v Soči: “CSD nama ...

ZGO2019384558587231003 Necenzurirano

Otroci revolucije iz Tacna #kolumna

IMG_20200723_101912 Odkrito.si

Ivan Gale: Gotovo bom v prihodnosti bolj ...

Doris Pinčić Rogoznica Njena.si

Šok: Zvezdnica Larine izbire prevarana in ...

STA
STA
0 25.07.2020 10:20:32

Formula 1 priredila pravila v boju za naslov prvaka

Reuters
Vodstvo formule 1 je zaradi epidemije novega koronavirusa priredilo svoja pravila. Doslej je veljalo, da morajo tekmovalci v boju za naslov prvaka nastopiti vsaj na treh kontinentih, časnik Auto, Motor und Sport pa poroča, da so se na Mednarodni avtomobilistični zvezi odločili za spremembo, če bo zaradi bolezni prišlo do višje sile.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, pravilnik jasno določa, da morajo biti dirke za SP vsaj na treh kontinentih, a vse kaže, da letos to ne bo moč izvesti. Rezervni načrt zaradi koronakrize zaenkrat predvideva 13 dirk, ki pa so vse v Evropi.

Dvema dirkama v Avstriji in eni na Madžarskem bodo sledili dva nastopa v Veliki Britaniji, trije v Italiji ter po eden v Španiji, Belgiji, Rusiji, Nemčiji in na Portugalskem.

Tik pred začetkom sezone je Fia odpovedala uvod v sezono v Melbournu, odpovedane pa so tudi dirke v ZDA, Kanadi, Mehiki in Braziliji. Zaenkrat ostaja v koledarju decembrski Bahrajn in Abu DAbi, Fia pa si želi novembra tudi nastope v Vietnamu in Maleziji.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike