janja-lakner-anžin, boštjan-anžin Dobra karma

Slovenski televizijec v Beogradu na lastni koži ...

Isidro Brito Bruno Svet24.si

To je 20-letnik, ki je zabodel in ubil ...

peter ceferin pl Reporter.si

Megaškandal slovenskega pravosodja: odvetnik ...

neurje Svet24.si

Oranžno opozorilo za zahodno polovico države, ob...

splošna-bolnišnica-murska-sobota, respiratorji, ventilator, zdravstvo-dr Necenzurirano

Scenarij za drugi val katastrofičen, opreme pa ...

klm Odkrito.si

Na letalu izbruhnil pretep zaradi nenošenja mask

spela groselj Njena.si

Po nesreči Špela Grošelj spet v akcijo

STA
STA
0 24.07.2020 18:12:56

SPET KREGANJE IN VREŠČANJE? Predstavili so nova oblačila slovenske reprezentance, ki niso vsem pogodu (foto)

www.alesfevzer.com
Okusi so pač različni. In vedno, ampak vedno, pride do sporov in 'izmenjave mnenj', ko se predstavijo oblačila slovenskih športnikov.

Olimpijski komite Slovenije je v petek, 24. julija, na dan, ko bi se morale začeti olimpijske igre v Tokiu, predstavil športno kolekcijo za olimpijske igre, ki naj bi bile zdaj naslednje leto.

Kot so sporočili iz OKS, so se za predstavitev odločili na dan, ko bi morali športniki v tej opremi začeti olimpijske boje. Zdaj imajo zaradi zdravstvenih razmer na voljo leto dni več časa za pripravo, že zdaj pa vedo, v kakšnih oblačilih bodo nastopali.
Uradni opremljevalec slovenskih olimpijskih reprezentanc ostaja podjetje PEAK, oblikovalec pa je tudi tokrat Sandi Murovec. "Oblikovanje vsakokratne olimpijske kolekcije je inspiracija že sama po sebi. Gre za absolutno največjo športno manifestacijo, ki predstavlja multidimenzionalni vrhunec vseh vpletenih. Poskušam najti prava razmerja med obliko, identiteto slovenskega športnika, navijačem, slovenskimi športnimi barvami, funkcionalnostjo in, če je le možno, tudi pridihom identitete prireditelja," je o izzivih ustvarjanja olimpijske kolekcije dejal njen avtor.


Olimpijska kolekcija za ciklus Tokio 2020 in Peking 2022 se od prejšnje razlikuje v tem, da je v letošnji več kontrasta z dodajanjem sekundarne temnomodre barve. Ob sicer zaščitenih slovenskih športnih barvah, ki jih mora oblikovalec v določenih razmerjih uporabiti, kolekcija tako deluje še bolj samozavestno, športno elegantno, manj kričeče, a še vedno dovolj in predvsem hitro prepoznavno, so pojasnili v OKS.

Murovec je kot artikel, ki bo verjetno najbolj priljubljen, ob ostalih izstopajočih, kot so bombažna trenirka, jopa s kapuco ali pa dolga bunda za prosti čas, izpostavil posebno navijaško majico, za katero je prepričan, da bo hit kolekcije.

Značke: olimpizem, oks, oblačila

Članki iz rubrike