stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.07.2020 10:42:56

Navijači Marca Marqueza si lahko ODDAHNEJO! Po zlomu nadlahtnice se vrača ...

twitter
Španski motociklist Marc Marquez se danes vrača v Jerez, je na družbenih omrežjih sporočilo njegovo moštvo Honda. Član tovarniške ekipe Repsol Honde je v nedeljo grdo padel in si pri tem zlomil desno nadlahtnico. V torek je prestal operacijo, danes pa se že vrača v Jerez, kjer si želi v nedeljo dirkati na veliki nagradi Andaluzije.

Tam bo poskušal 27-letni Marquez opraviti zdravniški pregled, po katerem bodo imeli zadnjo besedo o njegovem nastopu zdravniki. Za zdaj še ni jasno, ali mu bodo tako hitro po prestani operaciji dovolili nastopiti z zlomljeno kostjo v desni nadlahtnici.

Že v sredo so se v Španiji pojavili medijski zapisi, da želi osemkratni svetovni prvak v vseh razredih storiti vse, da bi dirkal v nedeljo in omejil škodo, ki jo je povzročil nedeljski padec na prvi dirki sezone.


Takrat je ob izjemni vrnitvi po napaki v prvi tretjini dirke napredoval vse do tretjega mesta, potem pa v boju za drugo storil napako in grdo padel, pri čemer ga je močno zadel še motor.

V torek je bil Marquez operiran v Barceloni, danes pa se vrača na prizorišče nesreče v želji po nekaj točkah za razvrstitev svetovnega prvenstva v razredu motoGP.

Na prvi dirki v Jerezu je sicer zmago dosegel bržkone prvi Marquezov tekmec v boju za naslov prvaka, Francoz Fabio Quartararo. Drugi je bil Španec Maverick Vinales, tretji pa Italijan Andrea Dovizioso.

Značke: marquez, moto

Članki iz rubrike