Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 24.07.2020 16:37:45

SKRB ZBUJAJOČE! Zanardija so morali vrniti na intenzivno nego

Profimedia
Nekdanjega dirkača formule 1 in serije cart ter uspešnega paralimpijca Alessandra Zanardija, ki se je težko poškodoval v nesreči z ročnim kolesom, so v torek preselili v poseben nevrološko-rehabilitacijski center v Comu, kjer pa ni ostal dolgo. Stanje se mu je poslabšalo, tako da so ga že namestili na intenzivno nego bolnišnice v Milanu.

"Nevrorehabilitacija se ni začela po željah. Njegovo klinično stanje je postalo nestabilno, zato je moral spet na intenzivno nego," so v izjavi za javnost zapisali predstavniki bolnišnice Valduce v Comu, ki vodi rehabilitacijsko kliniko Villa Beretta, kamor so v torek iz Siene odpeljali Zanardija.

Nekdanji dirkač in odlični paralimpijec se je hudo poškodoval v nesreči s kolesom na ročni pogon 19. junija, v bolnišnici v Sieni pa je moral prestati tri operacije.



Zanardi je v svetu športa znan kot velik borec, ki se nikoli ne preda. Kot dirkač ameriške serije cart je leta 2001 na nemškem Lausitzringu preživel hudo nesrečo, v kateri je po trčenju z enim od tekmecev pri veliki hitrosti ostal brez obeh nog.

Po dolgotrajnem okrevanju se je vrnil v druge kategorije dirkalnega športa, je pa tudi zamenjal športno panogo in zelo uspešno tekmoval s kolesom na ročni pogon. Na paralimpijskih igrah v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016 je osvojil šest kolajn, od tega štiri zlate.

Članki iz rubrike