nypd, newyorška policija Svet24.si

Novorojenko in dojenčka je zabrisala skozi okno, ...

Lea Sirk Svet24.si

Lea Sirk: Vse na meni je naravno in bo táko tudi ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

2d496e3910d82d75d8c4f2b52ba4fd8b Necenzurirano

Odšel je gradbeni baron, ki je vedel vse o vseh

denar Odkrito.si

10 zanimivosti o denarju

Alja Kapun Njena.si

Igralka Alja Kapun bo četrtič mamica

STA
STA
0 24.07.2020 16:37:45

SKRB ZBUJAJOČE! Zanardija so morali vrniti na intenzivno nego

Profimedia
Nekdanjega dirkača formule 1 in serije cart ter uspešnega paralimpijca Alessandra Zanardija, ki se je težko poškodoval v nesreči z ročnim kolesom, so v torek preselili v poseben nevrološko-rehabilitacijski center v Comu, kjer pa ni ostal dolgo. Stanje se mu je poslabšalo, tako da so ga že namestili na intenzivno nego bolnišnice v Milanu.

"Nevrorehabilitacija se ni začela po željah. Njegovo klinično stanje je postalo nestabilno, zato je moral spet na intenzivno nego," so v izjavi za javnost zapisali predstavniki bolnišnice Valduce v Comu, ki vodi rehabilitacijsko kliniko Villa Beretta, kamor so v torek iz Siene odpeljali Zanardija.

Nekdanji dirkač in odlični paralimpijec se je hudo poškodoval v nesreči s kolesom na ročni pogon 19. junija, v bolnišnici v Sieni pa je moral prestati tri operacije.Zanardi je v svetu športa znan kot velik borec, ki se nikoli ne preda. Kot dirkač ameriške serije cart je leta 2001 na nemškem Lausitzringu preživel hudo nesrečo, v kateri je po trčenju z enim od tekmecev pri veliki hitrosti ostal brez obeh nog.

Po dolgotrajnem okrevanju se je vrnil v druge kategorije dirkalnega športa, je pa tudi zamenjal športno panogo in zelo uspešno tekmoval s kolesom na ročni pogon. Na paralimpijskih igrah v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016 je osvojil šest kolajn, od tega štiri zlate.

Članki iz rubrike