Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 24.07.2020 18:08:32

Na koledarju formule 1 tri nove dirke, med gostitelji tudi Portugalska

Profimedia
Sezona formule 1 2020 bo imela še tri nove postaje, je danes sporočilo vodstvo tekmovanja. V koledar, ki so ga morali zaradi pandemije novega koronavirusa močno spremeniti, so danes uvrstili še dirke v Portimau, Imoli in na Nürburgringu, ki bodo oktobra in novembra.

Na Portugalsko, kjer bo Portimao gostil dirko 25. oktobra, se tako elitno tekmovanje vrača po 24 letih premora, dirkališče Algarve pa bo prvič doslej gostilo dirkalnike formule 1.

Na sceno se vrača tudi nemški Nürburgring, kjer ni bilo dirk formule 1 zadnjih sedem sezon. Zdaj bodo Nemci na dirkališču Eifel spet priredili dirko formule 1, ki bo na sporedu 11. oktobra.


Nekaj posebnosti pa bo na dirki v Imoli 1. novembra, kjer bo celotno dogajanje strnjeno na samo dva dni namesto na običajne tri, v vodstvu tekmovanja razmišljajo o nekoliko drugačnem formatu z le enim prostim treningom pred kvalifikacijami. V Imoli je bil premor na dirkališču Enza in Dina Ferrarija za voznike karavane formule 1 še daljši kot v Nemčiji, saj so doslej zadnjo dirko tam odpeljali leta 2006.

Z novimi tremi dirkami v koledarju sezone 2020 je tako cilj krovne zveze Fie, da bi izvedla vsaj 15 dirk, že skoraj uresničen. Po novem jih je zdaj namreč 13, sezona se je po štirimesečnem prisilnem premoru začela julija v avstrijskem Spielbergu.

Obenem pa je vodstvo tekmovanja sporočilo tudi, da so se zaradi aktualnih zdravstvenih in varnostnih razmer dokončno odpovedali možnosti, da bi letos dirke poskušali izvesti v Ameriki. Tako formule 1 ne bo ne v ZDA, ne v Kanadi, Mehiki ali Braziliji.

Značke: formula-ena, koledar

Članki iz rubrike